ΔΙΑΦΟΡΑ

Μαχαίρωσε ιερέα σε ζωντανή μετάδοση

Ακόμα μία επίθεση με μαχαίρι σημειώθηκε στο Σίδνεϊ το απόγευμα της Δευτέρας 15/04/2024 (τοπική ώρα) όταν ένας άνδρας οπλισμένος με μαχαίρι εισέβαλε σε εκκλησία και άρχισε να μαχαιρώνει τον ιερέα και όποιον βρίσκονταν δίπλα του. Από την επίθεση τραυματίστηκαν 4 άνδρες ηλικίας από 20 έως 70 ετών.

Εκείνη την ώρα μεταδιδόταν σε ζωντανή μετάδοση το κήρυγμα του Επισκόπου Εμμανουήλ, ενώ δεν έχουν περάσει παρά μόνο λίγες ώρες μετά το μακελειό στο Σίδνεϊ όπου ένας 40χρονος μαχαίρωσε και σκότωσε έξι ανθρώπους σε εμπορικό κέντρο.

Το νέο περιστατικό σημειώθηκε στο ναό  της Αγγλικανικής Εκκλησίας, «The Good Shepherd Church» στην περιοχή Ουέικλι, στα δυτικά του Σίδνεϊ. Ο Επίσκοπος Εμμανουήλ είδε ξαφνικά έναν άγνωστο με μαχαίρι να τον πλησιάζει στην Αγία Τράπεζα και να τον μαχαιρώνει πολλές φορές.

Άμεσα έπεσαν πάνω στον δράστη οι πιστοί που παρακολουθούσαν ζωντανά το κήρυγμα, προσπαθώντας να τον σταματήσουν.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας της Νέας Ουαλίας είπε ότι ο επίσκοπος Εμμανουήλ υπέστη «τραύματα που δεν απειλούν τη ζωή του» και πως αστυνομικοί συνέλαβαν έναν άνδρα που δίνει κατάθεση στις έρευνες». Τα αιτία της επίθεσης είναι άγνωστα προς το παρόν.

Αυτός είναι ο δράστης της επίθεσης

 

Χιλιάδες συγκεντρωμένοι έξω από την εκκλησία

Ο Επίσκοπος Εμμανουήλ έχει ένα μεγάλο ποίμνιο στα social media, με πάνω από 290.000 ακόλουθους στο Facebook. Έγινε γνωστός στην Αυστραλία την περίοδο της πανδημίας του κορονοϊού. Ήταν πολέμιος του lockdown και των εμβολίων.

Μετά το περιστατικό χιλιάδες πιστοί συγκεντρώθηκαν έξω από την εκκλησία και απαιτούσαν να τους παραδώσουν τον δράστη της επίθεσης.

 

Νωρίτερα και ενώ συγκεντρωνόταν το εξαγριωμένο πλήθος έσπασαν περιπολικά και συγκρούστηκαν με την αστυνομία. Ο δράστης σύμφωνα με πληροφορίες έχει ήδη φυγαδευθεί από την εκκλησία.

To διαβάσαμε εδώ newsit.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button