ΔΙΑΦΟΡΑ

Ξεκίνησε ως γρίπη, κατέληξε σε εφιάλτη: Η μητέρα 9χρονης που ακρωτηριάστηκε πpoειδoποιεί άλλους γονείς

Γρίπη: H 9χρονη Mia Wilkison παρά την προσπάθεια που καταβάλλει καθημερινά, δεν σταματά να γελά στις φωτογραφίες και να κάνει δραστηριότητες.

Η ζωή για την 9χρονη Mia άλλαξε εντελώς, όταν σε ηλικία 4 ετών κόλλησε γρίπη, έπαθε σήψη και οι γιατροί αναγκάστηκαν να της ακρωτηριάσουν τα χέρια και τα πόδια της. Μέσα σε 48 ώρες η Mia βρέθηκε να παλεύει για τη ζωή της σε μια κατάσταση, που όπως λέει χαρακτηριστικά η μητέρα της, Amy, ήταν ένας εφιάλτης. «Σκεφτήκαμε, εντάξει μια γρίπη είναι, δεν μπορούσαμε να διανοηθούμε ότι θα κατέληγε σε τέτοια τραγωδία» αναφέρει στο στο news.com.au.

Η 9χρονη όμως δεν τα παρατά και τώρα ετοιμάζεται να συμμετάσχει στο Little Athletics, ένα πρόγραμμα αθλητικών δραστηριοτήτων στην Αυστραλία για παιδιά ηλικίας 3-16 ετών, φορώντας τα πρόσθετα μέλη της.

Οι γονείς της μετά την περιπέτεια της κόρης της στέλνουν ένα σημαντικό μήνυμα αναφέροντας: «Μην αφήνετε ανεμβολίαστα τα παιδιά σας», τονίζοντας πόσο σημαντική είναι η ενημέρωση γύρω από διάφορα θέματα υγείας, όπως είναι η σήψη που μπορεί να οδηγήσει στον θάνατο. Όταν η Mia αρρώστησε δεν ήταν εμβολιασμένη, τώρα όλη η οικογένεια κάνει κάθε χρόνο το εμβόλιο της γρίπης.

Γρίπη: Η σοβαρή περιπέτεια υγείας του κοριτσιού

Ήταν το 2017, όταν ένα απόγευμα η 4χρονη τότε παραπονέθηκε ότι την πονούσε το στομάχι της και κατά τη διάρκεια του δείπνου έκανε εμετό. Το επόμενο πρωί ο γιατρός που την είδε διέγνωσε γαστρεντερίτιδα όμως μέχρι το απόγευμα το παιδί ήταν αποπροσανατολισμένο.

«Πριν μπούμε με την Mia στο νοσοκομείο δεν είχαμε ξαναπάει ποτέ αν και έχουμε μία κόρη δύο χρόνια μεγαλύτερή της» λέει η μητέρα της. Το κορίτσι διαγνώστηκε με γρίπη Β’ και ιογενή μυοσίτιδα, όπου κύτταρα του οργανισμού προσβάλλουν όργανα του σώματος με κύριο χαρακτηριστικό την προσβολή των μυών και σύμπτωμα τη μυϊκή ατονία.

Οι γιατροί την έστειλαν σπίτι να ξεκουραστεί. Μέχρι το απόγευμα της Κυριακής η Mia είχε βγάλει ένα αχνό μωβ εξάνθημα στο πόδι της και επέστρεψε στο νοσοκομείο, αυτή τη φορά στην μονάδα εντατικής θεραπείας παίδων. Είχε σήψη. Η καθηγήτρια McMillan εξηγεί: «Η σήψη είναι μια κατάσταση κατά την οποία μια λοίμωξη, όπως αυτή που είχε η Mia, περνάει από ένα μέρος του σώματός σε όλο το σώμα και αρχίζει να γίνεται απειλητική για τη ζωή. Αν δεν είναι θανατηφόρα μπορεί να προκαλέσει μεγάλες βλάβες στον οργανισμό».

Την επόμενη μέρα τα χέρια και τα πόδια του κοριτσιού είχαν γίνει σχεδόν μαύρα. Η πίεσή της ήταν πολύ χαμηλή και χρειάστηκαν φάρμακα για να βοηθήσουν τον εγκέφαλο και τα υπόλοιπα ζωτικά της όργανα να λειτουργήσουν. Όμως τα φάρμακα μείωσαν σημαντικά τη ροή του αίματος στα χέρια και τα πόδια της.

Το κορίτσι ήταν σε μηχανική υποστήριξη για έξι μέρες και την έβδομη άρχισε να αναπνέει μόνη της. Είχε ζήσει αλλά τώρα ξεκίναγε ένα πολύ μακρύ ταξίδι. Όσο πέρναγαν οι μέρες η βλάβη στα χέρια και τα πόδια γινόταν χειρότερη. Μέσα σε μία εβδομάδα οι γιατροί αναγκάστηκαν να της ακρωτηριάσουν τα χέρια κάτω από τον αγκώνα και τα πόδια κάτω από το γόνατο.

πηγη fumara.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button