ΒΙΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΓΙΩΝ

Δέος με το σκήνωμα του προστάτη των καρκινοπαθών.

Δέος με το σκήνωμα του προστάτη των καρκινοπαθών.

Με ιδιαίτερη κατάνυξη έγιναν το βράδυ του Σαββάτου στην Ιερά Λαύρα του Οσίου Πατρός Σάββα στα Ιεροσόλυμα η

νυχτερινή ακολουθία και η λειτουργία για τη μεταφορά του ιερού λειψάνου του αγίου προστάτη των καρκινοπαθών σε νέα λάρνακα!

Ο φωτογραφικός φακός κατέγραψε σπάνιες εικόνες από τη μετάθεση του τιμίου λειψάνου του αγίου Σάββα του

Ηγιασμένου από τη λάρνακα, μέσα στην οποία είχε μεταφερθεί από την Ιταλία στις 12 Οκτωβρίου 1965, σε μια νέα, ασημένια.

Το εκκλησιαστικό κομψοτέχνημα που φιλοξενεί το σώμα του αγίου κατασκευάστηκε υπό την επίβλεψη του μητροπολίτη Μεσογαίας και

Λαυρεωτικής Νικολάου με χορηγία του ιδρυτή και προέδρου της ναυτιλιακής εταιρίας Transmed Shipping Χαράλαμπου Μυλωνά και της συζύγου του Χαρίκλειας.

Την κατασκευή και η διακόσμηση της λάρνακας ανέλαβαν οι αρχιτέκτονες Πέτρος Κουφόπουλος και Μαρίνα Μυριανθέως – Κουφοπούλου, οι αργυροχόοι Βασίλης και Σπύρος Χάιδος και η εταιρία των αδελφών Λαζάρου στον Βόλο.

Μετά το τέλος της λειτουργίας, που πραγματοποιήθηκε προεξάρχοντος του Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεοφίλου, του μητροπολίτη Μεσογαίας Νικολάου και

άλλων ιεραρχών του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, η Πατριαρχική Συνοδεία παρακάθισε σε κέρασμα που παρέθεσε ο πνευματικός της μονής, αρχιμανδρίτης Ευδόκιμος.

Οπως τονίζει σε ανακοίνωσή του το Πατριαρχείο, η πράξη αυτή αποτελεί ελάχιστη ανταπόδοση προς τον θαυματουργό άγιο Σάββα,

ο οποίος είναι προστάτης των απανταχού καρκινοπαθών, αλλά και προς τους προσκυνητές που ταξιδεύουν από τα πέρατα του κόσμου για να προσκυνήσουν το άφθαρτο τίμιο λείψανο.

crashonline.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button