ΔΙΑΦΟΡΑΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διπλό μέτωπο φωτιάς στη Μεσσηνία: Πέρασε στην Αρκαδία – Εκκενώθηκαν Βάστα, Ίσαρης και Χράνοι

Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις – Κάηκαν σπίτια στο χωριό Καρνάσι
Δραματικές είναι οι στιγμές στη Μεσσηνία αφού είναι αντιμέτωπη με διπλό μέτωπο φωτιάς.

Το ένα μέτωπο είναι στο Μουζάκι Τριφυλλίας και η κατάσταση είναι σοβαρή. Την ίδια ώρα ξέσπασε φωτιά και στην Άνθεια Μεσσηνίας, ωστόσο με έγκαιρη κινητοποίηση έχει περιοριστεί πολύ.

Στο μεταξύ συνεχίζουν να καίνε τα μέτωπα στην Άνω Μεσσηνία, με τη φωτιά να περνά μέσα από το Καρνάσι και να καίγονται σπίτια εκεί.

Για την ώρα έχουν εκκενωθεί οι οικισμοί Βάστα, Ίσαρης και Χράνοι, Διαβολίτσι, Άνω και Κάτω Μέλπεια
, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να δίνουν μάχη με τις φλόγες.

Να σημειωθεί ότι η περιοχή εκεί είναι γεμάτη με βελανιδιές, μαύρο πεύκος και καστανιές, γεγονός που την κάνει πιο εύφλεκτη.

Φωτιά στην Εύβοια: Οι ήρωες της Αγίας Άννας – Δείτε βίντεο με τις δραματικές διασώσεις πολιτών από πλωτά μέσα

Απελπιστική» χαρακτήρισε την κατάσταση ο δήμαρχος Ιστιαίας Αιδηψού – Η φωτιά έχει φθάσει στα όρια της Στροφυλιάς – Εκκενώθηκαν Κοκκινομηλιάς, Κρυονερίτης, Μηλιές και Βασιλικά – Στους 631 οι διασωθέντες από παραθαλάσσια χωριά – «200.000 τα καμένα στρέματα», λέει ο δήμαρχος Μαντουδίου

«Χάρη, φεύγεις! Υπάρχουν πάνω από 100 εγκλωβισμένοι!», είναι τα λόγια του λιμενάρχη Σκοπέλου στον επιχειρηματία και ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου στη Γλωσσά Σκοπέλου, Χάρη Καραμεσίνη.

Χθες, λίγο πριν τα μεσάνυχτα, ειδοποιήθηκε από τις Αρχές να σπεύσει άμεσα σε βοήθεια με το φουσκωτό του σκάφος και να μεταβεί από Σκόπελο στην Αγία Άννα για να συνδράμει στον απεγκλωβισμό εκατοντάδων ανθρώπων την ώρα που η φωτιά μενόταν στην Εύβοια.

Όπως θα δείτε στα βίντεο που τράβηξε ο ξενοδόχος κι έστειλε στο protothema.gr, η πύρινη λαίλαπα, έχει φτάσει πολύ κοντά στην παραλία της Αγίας Αννας και σαρώνει ό,τι συναντά στο πέρασμα της.

Οι δυνατοί άνεμοι δυσχεραίνουν την προσπάθεια των ιδιωτικών ταχύπλοων να προσεγγίσουν την ακτή.

Ο κόσμος που έχει εγκλωβιστεί στο σημείο, αρκετοί δε βρίσκονται μέσα στο νερό, κουνάνε τα χέρια τους και φωνάζουν για να εντοπιστούν.

«Δημήτρη φώναξε μια πάνω, αν ακούγονται», λέει ο Χάρης Καραμεσινης στον συγκυβερνήτη του σκάφους, ο οποίος τρέχει στη πλώρη, αναζητώντας για εγκλωβισμένους μέσα στο σκοτάδι..

protothema.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button