ΔΙΑΦΟΡΑ

Ένσημα στο λεπτό: Μάθε πόσα έχεις μόνο με τον ΑΜΚΑ σου εύκολα και γρήγορα

Ένσημα: Μάθε πόσα έχεις μέσω ΑΜΚΑ
Πλέον μπορεί κάποιος να μάθει πόσα ένσημα έχει μέσα από μία διαδικτυακή επίσκεψη στην πλατφόρμα του «ΑΤΛΑΣ». Έτσι, από το σπίτι του μπορεί να ενημερωθεί για όσα θεωρεί αναγκαία. Όσον αφορά τη σύνδεση στο συγκεκριμένο σύστημα, αυτή γίνεται μέσω του taxis και φυσικά μόνο με τη χρήση του ΑΜΚΑ.

ΑΤΛΑΣ: Τι είναι το συγκεκριμένο σύστημα
Πρόκειται για ένα σύγχρονο και ολοκληρωμένο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης. Αυτό συγκεντρώνει, τόσο το ασφαλιστικό ιστορικό, όσο και την ασφαλιστική ικανότητα όλων των ασφαλισμένων της χώρας.

Αν θέλετε να δείτε πόσα ένσημα έχετε, δεν χρειάζεται να πάτε μέχρι τον ασφαλιστικό σας φορέα και να ταλαιπωρηθείτε, αφού αρκεί μια διαδικτυακή σας επίσκεψη στην ηλεκτρονική ιστοσελίδα e-ΕΦΚΑ  και με ένα κλικ θα μάθετε όσα χρειάζεστε.

Στην ηλεκτρονική ιστοσελίδα www.efka.gov.gr/el. οι εργαζόμενοι μπορούν να δουν τα ένσημά τους με ένα απλό κλικ. Η σύνδεση γίνεται μέσω taxis και αυτό που πρέπει να κάνουν οι ασφαλισμένοι είναι απλώς να γράψουν τον ΑΜΚΑ τους.

Με τη χρήση του ΑΜΚΑ μπορείτε να δείτε σε πραγματικό χρόνο, γρήγορα και εύκολα τα ένσημά σας.

Αναλυτικά τα βήματα:

1. Ατομικός λογαριασμός ασφάλισης

2. Σύνδεση στο TAXISNET

3. Αφού γράψετε το AΦΜ και το AΜΚΑ πηγαίνετε στην συνέχεια Οδηγίες Χρήσης – Πατήστε εδώ για την εμφάνιση του λογαριασμού σας

Τέλος βγαίνει αναλυτικά καρτέλα του ασφαλισμένου με όλα τα ένσημα και τις αποδοχές.

 

Έτσι, έχετε λοιπόν τη δυνατότητα να δείτε και να εκτυπώσετε το χρόνο ασφάλισης που έχετε τεκμηριώσει.

Το διαβάσαμε εδώ tilestwra.com

 

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button