ΔΙΑΦΟΡΑ

Φωτιά στο Παπανικολάου: Το τραγικό παιχνίδι της μοίρας με τους δύο νεκρούς

Οι συγκλονιστικές συμπτώσεις με τους δύο νεκρούς από τη φωτιά – Κατέληξε σήμερα ο 52χρονος που νοσηλευόταν διασωληνωμένος – Πώς ξεκίνησε η πυρκαγιά. Άσχημο παιχνίδι έπαιξε η μοίρα για τους δύο άνδρες, τον 79χρονο και τον 52χρονο, που έχασαν τη ζωή τους από τη φωτιά που ξέσπασε το πρωί της Τετάρτης στο νοσοκομείο Παπανικολάου.

Τις τραγικές ειρωνείες σχολίασαν στην τηλεόραση του OPEN τόσο ο διευθυντής της Β’ ΜΕΘ του νοσοκομείου, Νίκος Καπραβέλος όσο και ο πνευμονολόγος που έσπευσε να σβήσει τη φωτιά, Σπύρος Τρύφων.

Όσον αφορά τον 79χρονο, τον πρώτο άνθρωπο που έχασε τη ζωή του «μεταφέρθηκε στον θάλαμο για καλύτερα, επειδή ίσως χρειαζόταν οξυγόνο», σύμφωνα με τον κ. Καπραβέλο, ενώ για τον 52χρονο «ο γιος του είχε σχεδιάσει τη μονάδα που νοσηλευόταν ο πατέρας του», σύμφωνα με τον κ. Τρύφων. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η πυρκαγιά ξεκίνησε από φωτιά που έβαλε ένας ασθενής που νοσηλευόταν μόνος του σε τρίκλινο δωμάτιο. Η σορός του άνδρα που έβαλε τη φωτιά εντοπίστηκε στον δεύτερο όροφο.

Μεταφέρθηκε στον θάλαμο για καλύτερα και… του έβαλε φωτιά

nosokomeio_fwtia_in__3_
nosokomeio_fwtia_in__4_

«Τρέξαμε με αγωνία γιατί ήταν εγκλωβισμένοι ασθενείς και συνάδελφοι. Η τραγική ειρωνεία είναι ότι ο πρώτος νεκρός μεταφέρθηκε στον θάλαμο για καλύτερα, επειδή είναι αυξημένης φροντίδας και χρειαζόταν οξυγόνο. Μετά τον ψάχναμε, κοιτούσαμε τα ονόματα με τους πυροσβέστες να δούμε ποιοι σώθηκαν. Μέσα σε μία ώρα καταφέραμε να απεγκλωβίσουμε τους υπόλοιπους», σημείωσε ο κ. Καπραβέλος, περιγράφοντας την εν λόγω πυρκαγιά ως μία από τις πιο ανατριχιαστικές στιγμές της καριέρας του. «Υπάρχει πιθανότητα να εξερράγη κινητό, το ερευνούν οι αρχές» συμπλήρωσε. Είδαμε τον έναν να φλέγεται και να χτυπιέται

«Είδαμε τον έναν να φλέγεται και να χτυπιέται. Ασυναίσθητα πήρα τον πυροσβεστήρα και μπήκα μέσα, έσβησα τον ασθενή που μου είπε «άκουσα ένα μπαμ και πήρα φωτιά». Τον τράβηξα έξω για να δω τι γίνεται και είδα σαν φλογοβόλο να βγαίνει η φωτιά από τον τοίχο και έπεσε στα πόδια μου ένας άλλος ασθενής που καιγόταν το κεφάλι του και τα πόδια του», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τρύφωνα που παρενέβη για να σώσει δύο ασθενείς. «Η πόρτα έλιωσε και τα καλοριφέρ που είναι μαντεμένια έσκασαν», λέει ο γιατρός περιγράφοντας τη θερμοκρασία που είχε αναπτυχθεί στο σημείο. «Χάσαμε έναν άνθρωπο. Απίστευτο να νιώθεις ότι κάηκε χωρίς να έχεις τη δυνατότητα να παρέμβεις».

Ερωτηθείς με το αν πράγματι σημειώθηκε έκρηξη, ξεκαθάρισε ότι «δεν μπορεί να μην γίνει έκρηξη, όταν έχουμε ανάφλεξη οξυγόνου. Μη φανταστείτε ότι πρόκειται για χειροβομβίδα, αλλά ακούστηκε ένα «μπαμ». Αυτό άκουσε και ο ασθενής που σηκώθηκε να πάει τουαλέτα και πήρε φωτιά. Ο ασθενής ο οποίος είχε πολλή μεγάλη παροχή οξυγόνου, κυριολεκτικά, εξαϋλώθηκε».

Επίσημη ανακοίνωση για την πυρκαγιά που ξέσπασε στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης εξέδωσε η διοικήτρια του νοσοκομείου. Σημειώνεται πως μετέβησαν εκτάκτως στην Θεσσαλονίκη ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα και ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ, Νίκος Παπαευσταθίου, ενώ από την αρμόδια πυροσβεστική υπηρεσία έχει ξεκινήσει έρευνα για τα αίτια της πυρκαγιάς.

nosokomeio_fwtia_in__1_
nosokomeio_fwtia_in__6_

πηγη protothema.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button