ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φως στο θρίλερ του καπετάνιου: Τι αποκαλύπτουν οι μάρτυρες – “Τι μου έλεγε ο Θανάσης πριν τον βρουν νεκρό…”

 

Tο Τούνελ διαλύει την ομίχλη στην Κοιλάδα Αργολίδας…

Σ’ αυτή την ξεχωριστή εκπομπή μυστηρίου, ήρθαν στο φως νέα στοιχεία για την δολοφονία του καπετάνιου Θανάση Λάμπρου 42 χρόνων, που αρχικά εμφανίστηκε σαν αυτοκτονία. Τα στόματα ανοίγουν και σοκαριστικές  λεπτομέρειες  «φωνάζουν» δίνοντας νέα ώθηση στην αστυνομική έρευνα για να φωτιστεί το σκοτάδι που καλύπτει τον ή τους δράστες…

Φίλοι του θύματος μίλησαν στην εκπομπή και αποκάλυψαν τι τους είχε ο ίδιος εκμυστηρευτεί πριν πεθάνει. Αντιμετώπιζε προβλήματα οικονομικά και οικογενειακά και βρισκόταν σε αδιέξοδο.

Για πρώτη φορά μίλησε στη δημοσιογράφο ο φίλος του καπετάνιου και ιδιοκτήτης του σπιτιού όπου βρέθηκε πυροβολημένος και μάλιστα με το δικό του όπλο.

«Γιατί στο σπίτι μου και με το όπλο μου…»

Οι δύο φίλοι είχαν μιλήσει στο τηλέφωνο εκείνο το πρωί γύρω στις εννιά. Το θύμα του είχε πει πως δεν θα πήγαινε στη δουλειά του γιατί δεν ένιωθε καλά. Περίπου δύο ώρες αργότερα τον είδε να περνάει με τη μηχανή του μπροστά από το χώρο εργασίας του. Τον χαιρέτησε αλλά ο καπετάνιος δεν ανταποκρίθηκε με τον συνηθισμένο θερμό τρόπο, ούτε σταμάτησε να του μιλήσει. Αυτό του φάνηκε περίεργο. Γνώριζε ότι το τελευταίο διάστημα ο Θανάσης αντιμετώπιζε προβλήματα οικονομικά και οικογενειακά. Δεν μπορούσε όμως να φανταστεί αυτό που θα ακολουθούσε.

Κατά τη μιάμιση πήγε στο σπίτι του για να ταΐσει τα σκυλιά του. Πρώτα είδε απ’ έξω τη μηχανή του Θανάση στο σημείο που την άφηνε πάντα. Όταν τον αντίκρισε πεσμένο μπρούμυτα στο πλαϊνό μέρος της αυλής του μέσα σε μια λίμνη αίματος με το περίστροφο στο χέρι άρχισε να του φωνάζει γιατί το ‘κανε αυτό. Ήταν το πρώτο πράγμα που σκέφτηκε. Ότι ο Θανάσης θέλησε να δώσει τέλος στη ζωή του.

Μέχρι και σήμερα δεν ξέρει τι να υποθέσει, ούτε μπορεί να απαντήσει στο βασανιστικό ερώτημα γιατί όλα αυτά συνέβησαν στο σπίτι του και με το όπλο του. «Αν είναι δολοφονία» είπε στη δημοσιογράφο, «έγινε γρήγορα και πρόχειρα. Αν υπάρχει δράστης εύχομαι να βρεθεί να ησυχάσουν οι συγγενείς του Θανάση και να δοθεί ένα τέλος σ’ αυτή την ιστορία. Είμαστε ένα χωριό, έχουν ειπωθεί πολλά και έχουν στιγματιστεί άνθρωποι, ανάμεσα τους κι εγώ. Πρέπει να σβήσει αυτό από πάνω μας» είπε χαρακτηριστικά.

Τι λέει ο εμπειρογνώμονας

Ο δικανικός αναλυτής Γιώργος Ραστόγιαννης σε τηλεφωνική του παρέμβαση στο «Τούνελ», ανέφερε πως όλα τα στοιχεία οδηγούν με βεβαιότητα σε εγκληματική ενέργεια. Όπως είπε η αφαίρεση του ενός κάλυκα από τον μύλο του περιστρόφου, προϋποθέτει παρέμβαση δράστη. Τα τραύματα δίνουν την εικόνα συμπλοκής, πιθανά για τη διεκδίκηση του όπλου. Σύμφωνα με την εκτίμηση του ο πρώτος πυροβολισμός έγινε σε άλλο χώρο και πιθανότατα οι δράστες να ήταν περισσότεροι από ένας.

«Ανάσαινε ακόμα κι έριξα πάνω του μια κουβέρτα…»

Μάρτυρας και φίλος του θύματος που βρέθηκε στον τόπο του εγκλήματος όσο ο Θανάσης Λάμπρου ήταν ακόμα ζωντανός, περιέγραψε στην Αγγελική Νικολούλη την αγωνία εκείνων των δραματικών στιγμών. Τον ειδοποίησε ο φίλος του και ιδιοκτήτης του σπιτιού. Όταν έφτασε αντίκρισε τον Θανάση πεσμένο μπρούμυτα μέσα στα αίματα με τη δεξιά του πλευρά να καλύπτει το φονικό όπλο. Πιο πέρα βρισκόταν ένα μαχαίρι κουζίνας, η μπλούζα και η ζακέτα που φορούσε το θύμα βγαλμένα και πεταμένα παραδίπλα. Ρώτησε τον ιδιοκτήτη του σπιτιού , που εκείνη την ώρα τηλεφωνούσε για ασθενοφόρο, που θα έβρισκε μια κουβέρτα να τον σκεπάσει γιατί ανέπνεε ακόμα. Του είπε και έτρεξε μέσα στο σπίτι. Η πόρτα ήταν ανοικτή και ο εσωτερικός χώρος δεν μαρτυρούσε να έχει προηγηθεί καυγάς.

Όπως είπε ο μάρτυρας στην Αγγελική Νικολούλη γνώριζε το θύμα πολύ καλά και ήταν ενήμερος για τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπιζε. Ακόμα δεν μπορεί να καταλάβει τι τον ανάγκασε να φύγει από το σπίτι του εκείνο το μοιραίο πρωινό χωρίς να πάρει μαζί του το τσαντάκι του που δεν αποχωριζόταν ποτέ, ούτε για να πάει στην τουαλέτα, όπως είπε χαρακτηριστικά.

«Τι μου έλεγε ο Θανάσης πριν τον βρουν νεκρό…»

Στενός φίλος του Θανάση Λάμπρου μίλησε στο «Τούνελ». Του είχε εκμυστηρευτεί πως το τελευταίο διάστημα αντιμετώπιζε σοβαρά οικονομικά προβλήματα, παρά το γεγονός ότι ήταν εργατικός και είχε μια καλή δουλειά. Σύμφωνα με τον μάρτυρα τα προβλήματα προήλθαν από κακή οικονομική διαχείριση άλλου προσώπου. Αυτό όμως που απασχολούσε περισσότερο τον Θανάση όπως είπε, ήταν τα προβλήματα στο σπίτι του που το τελευταίο διάστημα ήταν έντονα, αλλά δεν αποφάσιζε να χωρίσει λόγω της κόρης του. Ο μάρτυρας μετέφερε στο «Τούνελ» πως πριν ο Θανάσης βρεθεί δολοφονημένος, είχε γίνει μεγάλη φασαρία στο σπίτι του που είχε ακουστεί σε όλη τη γειτονιά. «Δεν ξέρω γιατί φοβούνται στο χωριό και δεν μιλούν» είπε χαρακτηριστικά και αναφέρθηκε στις πρώτες φήμες που ακούστηκαν στην Κοιλάδα όταν έγινε γνωστός ο θάνατος του καπετάνιου. « Δεν πρέπει να ακούγονται άλλα ψέματα. Σίγουρα κάποιοι ξέρουν και πρέπει να μιλήσουν» είπε χαρακτηριστικά.

Η αδελφή του θύματος

Στο στούντιο του «Τούνελ» βρέθηκε η αδελφή του θύματος Αθανασία Λάμπρου. Με δάκρυα στα μάτια περιέγραψε τον Γολγοθά που ανεβαίνει καθημερινά η οικογένεια της μετά το χαμό του. Τόσο η ίδια όσο και οι γονείς της περιμένουν απάντηση στο καυτό ερώτημα «γιατί»; Όπως είπε χαρακτηριστικά « Δεν μας μιλούσε για τα προβλήματα που αντιμετώπιζε, αλλά σίγουρα δεν θα σκεφτόταν να αυτοκτονήσει και να αφήσει το παιδί του μόνο».
anikolouli

πηγη http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr/

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button