ΔΙΔΑΧΕΣ

Το ακούμε συχνά.. είναι καλό παιδί, πέσαμε από τα σύννεφα, πρέπει όμως να ξέρεις ότι χρειάζεσαι τον οδηγό της αλήθειας στην ζωή σου

Το ακούμε συχνά.. είναι καλό παιδί, πέσαμε από τα σύννεφα, δεν το περιμέναμε να κάνει κάτι τέτοιο, τον ξέραμε όλοι εδώ γύρω.

Πρέπει να το καταλάβουμε καλά, ότι αν δεν βάλουμε τον Χριστό καλά στην καρδιά μας από μικρή ηλικία, μπορούν να συμβούν τα πάντα, η πίστη στην αλήθεια μπορεί να σώσει τα πάντα, γιατί η αλήθεια του Χριστού δεν επιτρέπει ποτέ να κάνει κανείς κακό, αρκεί να αποκτήσουμε μεγάλη πίστη, αυτή η μεγάλη πίστη θα αποτρέψει το κακό για πάντα.

Κατηχείστε τα παιδιά σας από μικρή ηλικία και θα αποτρέψετε το καλό παιδί να κάνει κακό, γιατί αυτό το παιδί θα έχει πλέον οδηγό του την γνώση της αλήθειας, θα ξέρει γιατί πατάει πάνω στη Γη, και θα ξέρει ότι δεν χρειάζεται ποτέ να κάνει κακό, αλλά μόνο καλό, γιατί η καλές πράξεις ανταμείβονται, σε οδηγεί εκεί που θα έπρεπε να ανήκουμε από την αρχή, και αυτός είναι ο Παράδεισος.

Να μην είμαστε αυστηροί με τα λάθη των άλλων

Ένας αδελφός συμβουλεύτηκε τον Αββά Ποιμένα, λέγοντας: «Αν δω έναν αδελφό, όπου άκουσα ότι έφταιξε, δεν θέλω να τον μπάσω στο κελλί μου. Και αν δω κάποιον ενάρετο, νοιώθω χαρά μαζί του».

Του λέγει ο γέρων:
«Αν προσφέρεις στον ενάρετο αδελφό λίγο καλό, διπλό κάμε το στον άλλον. Γιατί αυτός είναι ο αδύνατος. Υπήρχε σε ένα Κοινόβιο κάποιος αναχωρητής, ονόματι Τιμόθεος. Και άκουσε ο ηγούμενος φήμη για πειρασμό ενός αδελφού.

Και ρώτησε τον Τιμόθεο για αυτόν. Και εκείνος τον συμβούλευσε να διώξει τον αδελφό. Όταν λοιπόν τον έδιωξε, ήλθε ο πειρασμός του αδελφού εναντίον του Τιμοθέου, έως ότου αυτός κινδύνευσε. Και άκουσε φωνή να του λέει: Τιμόθεε, μη νομίσεις ότι σου τα έκαμα αυτά για άλλο λόγο, εκτός από το ότι δεν λογάριασες τον αδελφό σου στον καιρό του πειρασμού του».

Γεροντίκόν,

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button