ΔΙΑΦΟΡΑ

Market Pass: Έκτακτη πληρωμή σε χιλιάδες

Η παράταση του Market Pass είναι ένα από τα πρώτα μέτρα που αναμένεται να ανακοινώσει η νέα κυβέρνηση της ΝΔ. Η παράταση θα είναι 6μηνη ενώ αναμένεται να μπουν και νέοι δικαιούχοι.

Πληρώνεται το τελευταίο Market Pass και συγκεκριμένα την Δευτέρα (03.07.23).

Σημειώνεται ότι τα ποσά που θα καταβληθούν ανά νοικοκυριό, έχουν ως εξής:

-22 ευρώ σε ένα μονομελές νοικοκυριό
-32 ευρώ σε ένα ζευγάρι χωρίς τέκνα
-32 ευρώ σε μια μονογονεϊκή οικογένεια με ένα εξαρτώμενο τέκνο

-42 ευρώ σε μια μονογονεϊκή οικογένεια με δύο εξαρτώμενα τέκνα
-42 ευρώ σε ένα ζευγάρι με ένα εξαρτώμενο τέκνο

-52 ευρώ σε ένα ζευγάρι με δύο εξαρτώμενα τέκνα
-62 ευρώ σε ένα ζευγάρι με τρία εξαρτώμενα τέκνα
-72 ευρώ σε ένα ζευγάρι με τέσσερα εξαρτώμενα τέκνα

Παράταση του μέτρου

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πιθανότερο σενάριο είναι το Market Pass να πάρει μια τρίμηνη παράταση, ωστόσο εξετάζεται και το σενάριο της εξάμηνης (Αύγουστο έως και Δεκέμβριο 2023).

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι το μέτρο είναι πιθανό να είναι διαφοροποιημένο, δηλαδή να αφορά περισσότερους και με μεγαλύτερα ποσά. Οι ίδιες πηγές, μάλιστα, αναφέρουν πως με την παράταση του μέτρου θα δοθεί η δυνατότητα να υποβληθούν αιτήσεις στο gov.gr ακόμη κι από «κομμένους» του πρώτου κύκλου.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι παρεμβάσεις αυτές θα είναι στοχευμένες και θα αφορούν εκείνους που πραγματικά πλήττονται από την συνεχιζόμενη ακρίβειας, κυρίως στα ήδη διατροφής.

Παράταση αναμένεται να πάρει και το καλάθι του νοικοκυριού το οποίο θα εμπλουτιστεί και θα συνεχιστεί τουλάχιστον για έξι ακόμη μήνες. Υπενθυμίζεται οτι κανονικά βάσει απόφασης το καλάθι του νοικοκυριού θα έληγε τέλη του μήνα και συγκεκριμένα 30 Ιουνίου αλλά όλα δείχνουν οτι θα πάρει παράταση για να συγκρατηθούν οι τιμές και τυχόν αυξήσεις στα προϊόντα ενώ αναμένεται να εμπλουτιστεί ενδεχομένως και με νέες κατηγορίες.

Πηγη dikaiologitika.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button