ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ

Το Ευαγγέλιο της Κυριακής 29 Νοεμβρίου 2015

Πόσο δύσκολα θα μπούν στη βασιλεία του Θεού αυτοί που έχουν τα χρήματα!
Ευκολότερο είναι να περάσει καμήλα μέσα από βελονότρυπα, παρά να μπεί πλούσιος στη βασιλεία του Θεού. (Λουκ. ιη´ 18-27) 

Τω καιρώ εκείνω, άρχων τις προσήλθε τω ᾿Ιησού λέγων· Διδάσκαλε αγαθέ, τι ποιήσας ζωήν αιώνιον κληρονομήσω; Είπε δε αυτώ ο ᾿Ιησούς· Τι με λέγεις αγαθόν; ουδείς αγαθός ει μη εις ο Θεός. Τας εντολάς οίδας· «μη μοιχεύσης, μη φονεύσης, μη κλέψης, μη ψευδομαρτυρήσης, τίμα τον πατέρα σου και την μητέρα σου».


῾Ο δε είπε· Ταύτα πάντα εφυλαξάμην εκ νεότητός μου. ᾿Ακούσας δε ταύτα ο ᾿Ιησούς είπεν αυτώ· ῎Ετι εν σοι λείπει· πάντα όσα έχεις πώλησον και διάδος πτωχοίς, και έξεις θησαυρόν εν ουρανώ, και δεύρο ακολούθει μοι.

῾Ο δε ακούσας ταύτα περίλυπος εγένετο· ην γαρ πλούσιος σφόδρα. ᾿Ιδών δε αυτόν ο ᾿Ιησούς περίλυπον γενόμενον είπε· Πως δυσκόλως οι τα χρήματα έχοντες εισελεύσονται εις την βασιλείαν του Θεού! Ευκοπώτερον γαρ εστι κάμηλον διά τρυμαλιάς ραφίδος εισελθείν η πλούσιον εις την βασιλείαν του Θεού εισελθείν. Είπον δε οι ακούσαντες· Καί τις δύναται σωθήναι; ῾Ο δε είπε· Τα αδύνατα παρά ανθρώποις δυνατά παρά τω Θεώ εστιν.

Απόδοση στη νεοελληνική:

Εκείνο τον καιρό, κάποιος άρχοντας πλησίασε τον ᾿Ιησού και του είπε· «᾿Αγαθέ Διδάσκαλε, τι να κάνω για να κληρονομήσω την αιώνια ζωή;» ῾Ο ᾿Ιησούς του απάντησε· «Γιατί με αποκαλείς “αγαθό”;
Κανένας δεν είναι αγαθός, παρά μόνο ένας, ο Θεός. Ξέρεις τις εντολές· μη μοιχεύσεις, μη σκοτώσεις, μην κλέψεις, μην ψευδομαρτυρήσεις, τίμα τον πατέρα σου και τη μητέρα σου». Κι εκείνος του είπε· «῞Ολα αυτά τα τηρώ από τα νιάτα μου».

῞Οταν τ’ άκουσε ο ᾿Ιησούς του είπε· «῞Ενα ακόμη σού λείπει· πούλησε όλα όσα έχεις και δώσε τα χρήματα στους φτωχούς, κι έτσι θα έχεις θησαυρό κοντά στον Θεό· κι έλα να με ακολουθήσεις». Μόλις εκείνος τ’ άκουσε αυτά, πολύ στενοχωρήθηκε, γιατί ήταν πάμπλουτος. ῞Οταν ο ᾿Ιησούς τον είδε τόσο στενοχωρημένον, είπε·

«Πόσο δύσκολα θα μπούν στη βασιλεία του Θεού αυτοί που έχουν τα χρήματα! Ευκολότερο είναι να περάσει καμήλα μέσα από βελονότρυπα, παρά να μπεί πλούσιος στη βασιλεία του Θεού». ῞Οσοι τον άκουσαν είπαν· «Τότε ποιός μπορεί να σωθεί;» Κι εκείνος τους απάντησε· «Αυτά που για τους ανθρώπους είναι αδύνατα, για τον Θεό είναι δυνατά».

Πηγή: synodoiporia.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button