ΔΙΔΑΧΕΣ

Πάρε όσα χάπια θέλεις, ο δαίμονας δεν φεύγει γιατί…

Δαίμονας: «Πίσω από τα ποικίλα ψυχικά – ψυχολογικά νοσήματα κρύβονται δαιμόνια και πάθη». Τι θα κάνουν τα χάπια στους δαίμονες; Σιγά μη φοβάται ο δαίμονας τα χάπια.

Πάρε όσα χάπια θέλεις, ο δαίμονας δεν φεύγει και επομένως δεν φεύγει και η κατάθλιψη. «Κύριον αίτιον εις την κατάθλιψη» έλεγε ο άγιος Γέροντας Πορφύριος «και σε όλα αυτά που τα λένε πειρασμικά, σατανικά, όπως είναι η νωθρότης, η ακηδία, η τεμπελιά, που μαζί μ’ αυτά είναι τόσα άλλα ψυχολογικά, δηλαδή πειρασμικά πράγματα, είναι ότι έχεις μεγάλον εγωισμό μέσα σου».

Βλέπετε;

Να η αιτία για τα λεγόμενα ψυχολογικά: Ο μεγάλος εγωισμός.Προκαλεί μάλιστα εντύπωση που ο άγιος αποκαλεί και τα ψυχολογικά, πειρασμικά, δηλαδή  δαιμονικά. Σήμερα ακούγεται φυσιολογικό να έχεις και λίγη κατάθλιψη και λίγο άγχος. Από που κι ως που είναι φυσιολογικό να έχεις άγχος;

Δηλαδή κάναμε και το δαιμονικό, φυσιολογικό.

Όλα λοιπόν, λέει ο άγιος Πορφύριος, αυτά που εγκολπώνεται ο άνθρωπος με την ελεύθερη θέλησή του και μετά οδηγείται στα ψυχολογικά, είναι ουσιαστικά δαιμονικές ενέργειες, οι οποίες όμως δεν ενεργούν αυθαίρετα και ανεξέλεγκτα και καταναγκαστικά στον άνθρωπο. Τις θέλει και ο άνθρωπος και τις εγκολπώνεται αυτές τις δαιμονικές ενέργειες. Πώς γίνεται αυτό; Απλούστατα με τις διάφορες αμαρτίες που κάνουμε.

Όταν πας σε ένα μάγο, σε μια μάγισσα, ξέρεις πόσες δαιμονικές ενέργειες εγκολπώνεσαι; Γιατί ο μάγος και η μάγισσα είναι καθέδρα του σατανά. Όταν θα πας λοιπόν εκεί θα γεμίσεις με Άγιο Πνεύμα; Με πονηρό πνεύμα θα γεμίσεις. Και το πονηρό πνεύμα είναι πονηρό! Δεν θα σου δείξει αμέσως την κακία του. Μπορεί να νιώσεις και λίγο καλά και να νομίσεις ότι σε ωφέλησε κιόλας και μετά θα έρθουν οι φοβερές συνέπειες.

«Λοιπόν αυτό είναι το μυστικό» λέει ο άγιος Πορφύριος:

«Έχω πολλά να σας πω πάνω σ’ αυτά που έχω ιδεί στη ζωή μου, από ανθρώπους, που κατείχοντο από τέτοια συναισθήματα, δηλαδή σατανικά συναισθήματα, δηλαδή ο διάβολος, ο κακός εαυτός μας», που υποτάσσεται στον διάβολο «κατορθώνει και παίρνει από τη μπαταρία της ψυχής μας, που έχει τη δύναμη για να κάνομε το καλό, την προσευχή, την αγάπη, τη χαρά, την ειρήνη, την ένωσή μας με τον Θεό, αυτός κατορθώνει και μας παίρνει αυτή την ενέργεια και την κάνει θλίψη, κατάθλιψη, και ξέρω πως τα λένε οι λεγόμενοι ψυχίατροι».

Μας κλέβει ο διάβολος δηλαδή την ψυχική μας ενέργεια και μας υποτάσσει σ’ αυτά τα δαιμονικά πράγματα, στις δαιμονικές καταστάσεις, που τις 43 λένε κατάθλιψη κ.λ.π., αλλά ουσιαστικά είναι δαιμονικές ενέργειες και επήρειες.

π. Σάββας Αγιορείτης – Απόσπασμα από ομιλία του

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button