ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ!

 

EKTAKTO – ΤΕΛΟΣ ΣΤΟΝ ΕΦΙΑΛΤΗ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΕΒΑΛΕ Η ΕΛ.ΑΣ. [PHOTOS]

Εξαρθρώθηκε, μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας διέπρατταν ληστείες και κλοπές σε περιοχές της Δυτικής Αττικής…

Συνελήφθησαν επτά (7) ημεδαποί ΡΟΜΑ, μέλη της σπείρας, ενώ ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται τέσσερις (4) επιπλέον συνεργοί τους

Εξιχνιάσθηκαν τριάντα δύο (32) περιπτώσεις

Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν επτά (7) κυνηγετικές καραμπίνες, φυσίγγια και πλήθος κοσμημάτων και ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών.

Το οικονομικό όφελος που αποκόμισε η εγκληματική ομάδα από την παραπάνω παράνομη δράση της, υπολογίζεται ότι υπερβαίνει το ποσό των 83.000 ευρώ.

Εξαρθρώθηκε, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής και το Τμήμα Ασφαλείας Μεγάρων, εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας διέπρατταν ληστείες και κλοπές σε περιοχές της Δυτικής Αττικής.

Μετά από συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών των ανωτέρω Υπηρεσιών και τη συνδρομή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δυτικής Αττικής, της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων και της Ο.Π.Κ.Ε., συνελήφθησαν, με εντάλματα σύλληψης, πρωινές ώρες της 24-4-2015 στην περιοχή των Μεγάρων, επτά (7) ημεδαποί ΡΟΜΑ, μέλη της σπείρας, ηλικίας από 22 έως 32 ετών, ενώ ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται άλλοι τέσσερις (4) ημεδαποί συνεργοί τους.

Σε βάρος τους είχε σχηματισθεί ποινική δικογραφία για ληστείες, διακεκριμένες κλοπές και απόπειρες αυτών, από άτομα που ενεργούν από κοινού, κατ’ εξακολούθηση και κατ’ επάγγελμα.

 

 

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι συλληφθέντες από κοινού με τους συνεργούς τους, είχαν συστήσει το τελευταίο εξάμηνο εγκληματική οργάνωση που διέπραττε κλοπές χρημάτων, κοσμημάτων, ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών καθώς και άλλων αντικείμενων από οικίες στην ευρύτερη περιοχή των Μεγάρων και της Νέας Περάμου. Οι δράστες, προέβαιναν στην παρακολούθηση των οικιών, περιμένοντας να αποχωρήσουν οι ένοικοι και εν συνεχεία εισέρχονταν, παραβιάζοντας τις πόρτες και τα παράθυρα αυτών. Στις περιπτώσεις που γίνονταν αντιληπτοί από τους ενοίκους δεν δίσταζαν να τους ληστεύουν. Σε πολλές από τις περιπτώσεις χρησιμοποιούσαν κουκούλες τύπου full – face για να αποκρύψουν τα χαρακτηριστικά τους.

Εξιχνιάσθηκαν συνολικά τριάντα δύο (32) περιπτώσεις εκ των οποίων :

Τριάντα (30) κλοπές και
Δύο (2) ληστείες
Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν επτά (7) κυνηγετικές καραμπίνες, φυσίγγια, πλήθος κοσμημάτων και ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών, καθώς και διαρρηκτικά εργαλεία.

Η συνολική αξία των κλοπιμαίων που αφαίρεσαν οι δράστες, υπερβαίνει τις ογδόντα τρείς χιλιάδες (83.000) ευρώ.

Οι κατηγορούμενοι είχαν συλληφθεί ξανά στο παρελθόν για παρόμοια αδικήματα και τους είχαν επιβληθεί περιοριστικοί όροι.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Εκτελέσεως Ποινών Αθηνών, ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των συνεργών τους συνεχίζονται.

 

 

 

 

πηγη http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr/

 

 

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button