ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ

Άφιξη της “Φοβεράς Προστασίας” από το Άγιο Όρος στη Κρήτη

Τη Θαυματουργή εικόνα της Παναγίας “Η Φοβερά Προστασία”, υποδέχτηκε σήμερα το Ηράκλειο.

Η Ιερά Εικόνα έρχεται επ’ ευκαιρία της εορτής του Συλλόγου και με την ευλογία της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης και θα παραμείνει επί τρεις ημέρες στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά, προς αγιασμό των πιστών.

Το Σάββατο έγινε η επίσημη υποδοχή της Ιεράς Εικόνας υπό του Σεβασμιότατου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ.κ. Ειρηναίου και των τοπικών Αρχών, με παρουσία στρατιωτικού αγήματος, με τη Φιλαρμονική του Δήμου Ηρακλείου και με την παρουσία βρακοφόρων Κρητικών, στην πλατεία του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Μηνά και εν συνεχεία θα τελεστεί Ιερά Παράκληση.

Την Κυριακή 15 Μαρτίου και ώρα 6:30 το απόγευμα στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης μίλησε ο αρχιμανδρίτης π. Χριστόδουλος, ηγούμενος της Ιεράς Μονής Κουτλουμουσίου, για τον εσχάτως αγιοκαταταχθέντα Όσιο Παΐσιο τον Αγιορείτη, με θέμα “Ο Όσιος Γέρων Παΐσιος και ο καρπός του Πνεύματος”. Την ομιλία θα πλαισιώσει το χορός ψαλτών “Οι Κρήτες Μαΐστορες”, με επίκουρους βυζαντινούς ύμνους, με χοράρχη τον κ. Πλαΐτη Αντώνιο.

Ανακοίνωση από ΣΕΑΠ
Η Σχολή Εφέδρων Αξιωματικών Πεζικού ανακοινώνει ότι, κατά το χρονικό διάστημα παραμονής στην πόλη του Ηρακλείου, από 14 έως 16 Μαρτίου 2015, της ιερά εικόνας της Παναγίας Φοβεράς Προστασίας από το Άγιο Όρος συμμετείχε με τη διάθεση κατάλληλα διαμορφωμένου οχήματος για τη μεταφορά της από το χώρο του αερολιμένα Ηρακλείου «Ν. Καζαντζάκης» στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγ. Μηνά και αντίστροφα, καθώς και με την απόδοση των προβλεπομένων τιμών.

Η Ιερά Εικόνα θα αναχωρήσει τη Δευτέρα 16 Μαρτίου, στις 5 το απόγευμα για το Άγιο Όρος.

“Η Φοβερά προστασία” είναι ηεικόνα της Θεοτόκου η οποία ήταν το μόνο αντικείμενο που σώθηκε από μια φοβερή πυρκαγιά, η οποία κατέστρεψε ολόκληρο, ένα μετόχι της Μονής στην Κρήτη.

Μεταφέρθηκε στη Μονή Κουτλουμουσίου, όπου εξακολουθεί να επιτελή πολλά θαύματα, όπως λένε οι πατέρες της Μονής και κάποιοι προσκυνητές.

Βρίσκεται στο τέμπλο παρεκκλησίου του Καθολικού και την Τρίτη της Διακαινησίμου λιτανεύεται από το μοναστήρι στο Πρωτάτο, όπου ανταποδίδει την επίσκεψι του Άξιον Εστί, που έχει γίνει την προηγούμενη μέρα στο ΚουτλουμούσΙ.

πηγη perivolipanagias.blogspot.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button