ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πειραιάς: Πρόγραμμα επισιτιστικής βοήθειας για τους άπορους! Όλες οι λεπτομέρειες…

2808

 

Σε μια προσπάθεια να υπάρξει στήριξη των οικονομικά αδύναμων πολιτών, ο Δήμος Πειραιά σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής, προχωρά στην υλοποίηση του Προγράμματος Επισιτιστικής Βοήθειας για τους Άπορους (ΤΕΒΑ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το πρόγραμμα αφορά μεμονωμένα άτομα με ετήσιο εισόδημα μέχρι 3.000 ευρώ και 4.500 για ζευγάρι. Οι εγγραφές ξεκινούν τη Δευτέρα 27 Ιουλίου και θα διαρκέσουν έως τις 5 Αυγούστου.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει πακέτα που θα δίνονται μια φορά το μήνα με βασικά είδη πρώτης ανάγκης, τρόφιμα καθώς και είδη οικιακού καθαρισμού και προσωπικής υγιεινής, ρουχισμό, βρεφικά και παιδικά είδη.
Επίσης στους μαθητές δημοτικών σχολείων θα παρέχονται καθημερινά έτοιμα μαγειρεμένα σχολικά γεύματα όπως και στους άστεγους της πόλης μέσω συσσιτίων.

Οι εγγραφές θα πραγματοποιούνται στην Δ/νση Δημ. Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών (Ηρώων Πολυτεχνείου 19 Πειραιάς) από πιστοποιημένους υπαλλήλους της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να προσκομίσουν το ΑΦΜ, τον ΑΜΚΑ, την Ταυτότητα, καθώς και το Ε1 και το Ε9 του οικονομικού έτους 2015 (χρήση 2014), όπως και τον κωδικό για το TAXIS.

Σημειώνεται ότι για την εγγραφή είναι απαραίτητο να προηγηθεί η υποβολή της φορολογικής δήλωσης του 2015.
Οι ωφελούμενοι μπορούν επίσης να υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους μέσω της ιστοσελίδας της ΗΔΙΚΑ ΑΕ (ΤΕΒΑ): https://www.idika.org.gr/teba/Default.aspx

Ο Δήμος Πειραιά καλεί όσους γνωρίζουν άτομα που θα μπορούσαν να είναι ωφελούμενοι να τους ενημερώσουν και να τους προτρέψουν να εγγραφούν στο πρόγραμμα.

Για περισσότερες πληροφορίες οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα: 2131601816, 2131601806-807, 2131601804.

πηγη athensmagazine.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button