ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γιορτή Παναγίας Αρβανίτισσας στο Διδυμότειχο (ΦΩΤΟ)

Ι.Μ. Διδυμοτείχου: Στον Ιερό Ενοριακό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Σάκκου – Ορεστιάδος ιερούργησε την Κυριακή 18 Ιουνίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός, όπου εορτάσθηκε το θαύμα της Παναγίας της Αρβανίτισσας στη Χίο.

Αντίγραφο της εικόνας της Παναγίας της Αρβανίτισσας φυλάσσεται στον Ενοριακό Ναό του Σάκκου από ετών και είναι γνωστή σαν το Παλλάδιο τον Αρβανιτών του Βορείου Έβρου που μετεγκατεστάθησαν σαν πρόσφυγες από τα αρβανιτοχώρια της Ανατολικής Θράκης.

Σχολιάζοντας ο Σεβασμιώτατος το γεγονός σημείωσε ότι «η Παναγιά είναι η Μητέρα του Κυρίου και συγχρόνως η Μητέρα όλων εκείνων που πιστεύουν σ’ Εκείνο, αδιακρίτως γλώσσης, εθνικότητος και φυλής. Πάνω απ’ όλα είμεθα ομόφρονες στην πίστη, κοινωνούμε και μετέχουμε του Ενός Σώματ ος και Αίματος Χριστού.

Γι’ αυτό πρέπει να δοξάζουμε το Θεό γιατί χαρίζει στο ανθρώπινο γένος την ενότητα και να μνημονεύουμε τους προγόνους μας που μας κληροδότησαν αυτό το θησαυρό., «Δόξα καί τιμή παντί τῷ ἐργαζομένῳ τό ἀγαθόν» (Ρωμ. 2, 10), όπως γράφει ο Απόστολος Παύλος στην αναγνωσθείσα σήμερον αποστολική περικοπή».

πηγη vimaorthodoxias.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button