ΔΙΑΦΟΡΑ

Φόβος και ανησυχία στις ελληνικές θάλασσες: Εμφανίστηκε καρχαρίας που είναι ταχύτατος και επιθετικός

Επικρατεί φόβος! Αυτός είναι ο ταχύτατος καρχαρίας που εμφανίστηκε στις Ελληνικές θάλασσες

Καρχαρίας εντοπίστηκε στη Ζάκυνθο και μάλιστα χαρακτηρίζεται ως επικίνδυνος σύμφωνα με τους ειδικούς, προκαλώντας αναστάτωση.

Τι συνεβη στη Ζάκυνθο

Ο καρχαρίας εντοπίστηκε δύο μίλια έξω από το λιμάνι της Ζακύνθου από επαγγελματία ψαρά, μεταξύ Κυλλήνης και Κεφαλονιάς. Ο έμπειρος καπετάνιος είδε το μεγάλο ψάρι από μακριά και πλησίασε με το σκάφος του για να δει γιατί ακριβώς πρόκειται. Με έκπληξη διαπίστωσε ότι πρόκειται για καρχαρία, μάλλον μάκο της οικογένειας των μακρυπτέρυγων.

Ζάκυνθος: Ο καρχαρίας που εντόπισε ο ψαράς λίγα χιλιόμετρα έξω από το λιμάνι της Ζακύνθου είναι της οικογενείας Mako

Σύμφωνα με τους ειδικούς, όπως αναφέρει το kefaloniamagazine.gr, ο καρχαρίας που εντόπισε ο ψαράς λίγα χιλιόμετρα έξω από το λιμάνι της Ζακύνθου είναι της οικογενείας Mako, ανθρωποφάγος και πολύ επιθετικός, με το a-z-animal να τον κατατάσσει ως τον 7ο πιο επιθετικό καρχαρία και να στέκεται στο δάγκωμά του, το οποίο χαρακτηρίζει ως 2ο πιο δυνατό, μετά του κροκοδείλου.

Σπάνια συχνάζει σε ρηχές παραλίες. Από την άλλη πλευρά, οι δύτες, ιδίως οι ψαράδες με καμάκι, μπορεί να διατρέχουν κάπως μεγαλύτερο κίνδυνο. Μέχρι το 2022 είχαν σημειωθεί 10 απρόκλητες επιθέσεις σε ανθρώπους από καρχαρίες Mako, οι τρεις απ’ αυτές αποδείχθηκαν θανατηφόρες.

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button