ΔΙΑΦΟΡΑ

Νέα Ζηλανδία: Έφτιαξε εκκλησία από «ζωντανά» δέντρα!

Πανέμορφη, καταπράσινη και εντυπωσιακή αυτή η «ζωντάνη» εκκλησία φτιαγμένη από δέντρα, βρίσκεται στην αυλή του Νεοζηλανδού Brian Cox.

Το όραμά του έγινε πραγματικότητα ύστερα από 4 χρόνια μεθοδευμένης δουλειάς. Αφού επέλεξε προσεκτικά την ποικιλία των δέντρων που ήθελε, κάποια που είχαν κορμούς με πέτρινο χρώμα και κάποια άλλα με αραιό φύλλωμα, βεβαιώθηκε ότι η εκκλησία του θα φωτίζεται πάντα από το φως του ήλιου.

Το μυστικό του είναι ότι έχει μια εταιρεία κηπουρικής με το όνομα «Treelocations» η οποία μεταφυτεύει ολόκληρα ζωντανά δέντρα, χρησιμοποιώντας τεράστια μηχανοποιημένα φτυάρια. Και έτσι, γνωρίζοντας από πρώτο χέρι αυτή την τεχνική, κατάφερε μέσα σε 4 χρόνια να δει να παίρνει σάρκα και οστά αυτό που είχε φανταστεί.

Ο Cox εμπνεύστηκε την εκκλησία του, από τα ταξίδια που έχει κάνει στο εξωτερικό και τις εκκλησίες που έχει παρατηρήσει ανά τον κόσμο, όλα αυτά τα χρόνια.

«Βγήκα στην αυλή μου μια μέρα και σκέφτηκα: «αυτός ο χώρος χρειάζεται μια εκκλησία» και έτσι ξεκίνησα. Καθάρισα το χώρο τον Απρίλιο του 2011 και έφτιαξα το σιδερένιο σκελετό, βασιζόμενος σε όλη αυτή την ερεύνα που είχα κάνει με το πέρασμα των ετών μελετώντας τις εκκλησίες» εξηγεί ο Brian Cox που τώρα είναι πολύ περήφανος για το δημιούργημά του.

 

ΠΗΓΗ: marymary.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button