ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ

ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ!!!

Πως θα ξεκινησουμε τον Αυγουστο? Λεγοντας ευχες για καλο μηνα? Μηπως ειναι καλυτερα να ξεκινησουμε αρχιζοντας την νηστεια? Δυο εβδομαδες διαρκει η νηστεια της Παναγιας. Πολλες μερες ειναι? Εχει ανθρωπους που αγαπανε και τιμανε τοσο πολυ την Παναγια που … και την νηστεια θα κανουν σωστα οπως πρεπει αλλα και θα εκκλησιαζονται και θα προσευχονται στην Παναγια και πολλα αλλα προς τιμην της. Με το να αρνουμαστε την νηστεια της σημαινει και οτι την περιφρονουμε.

Ενω λεμε στα λογια καθημερινα οτι την σεβομαστε,κατα τα αλλα δεν θελουμε να νηστεψουμε αυτην την περιοδο. Επειδη ειναι καλοκαιρι τι σημαινει? Οτι οι Πνευματικες μας υποχρεωσεις πανε διακοπες και αυτες? Επειδη βρισκομαστε μακρια απο το σπιτι μας δεν δικαιουμαστε να νηστεψουμε? Η’ μηπως σκεφτομαστε λιγο πονηρα? Α ενταξει ειμαι τωρα διακοπες αλλου,δεν με βλεπει ο Θεος. Ας κανω τα μπανακια μου,ας περασω καλα εγω και δεν με πειραζουν τα υπολοιπα.

Οι υποχρεωσεις ειναι υποχρεωσεις. Τιποτε δεν θα παθουμε αφιερωνοντας δεκαπεντε μερες απο τον εαυτο μας για την Μοναδικη Παναγνη Θεοτοκο,αυτην που αν δεν εφερνε στον κοσμο τον Χριστο ακομη στα σκοταδια θα ζουσαμε. Της χρωσταμε παρα πολλα. Και την ζωη μας να δωσουμε,οχι μονο 15 και 20 μερες.

Και οπως το λεμε συνεχεια,νηστεια δεν σημαινει μονο το φαγητο. Η νηστεια εχει μια πιο πλατια εννοια. Νηστευουμε απο τα παθη μας,απο τις αδυναμιες μας,απο τα στραβα και τα αναποδα μας και μετα να νηστεψουμε και απο τις τροφες.

Δικαιολογιες δεν υπαρχουν. Μονο εξαιρουνται εγκυμονουσες,και ασθενεις οι οποιοι εχουν απο τον γιατρο τους το ελευθερο λογω υγειας να μην νηστεψουν. Ολοι οι αλλοι ΠΡΕΠΕΙ να νηστεψουμε,αν δεν αντεχουμε 15 μερες!!! να προσπαθησουμε τουλαχιστον. Ακομη και μια μερα νηστειας δειχνει πολλα. Η προσπαθεια μετραει. Σωστη νηστεια λοιπον με τον σεβασμο και την τιμη που αξιζει η Μητερα του Θεου και Σωτηρα μας.

ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ. Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΘΑ ΜΑΣ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΣΕ ΟΤΙ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΜΕ. ΑΣ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΚΑΙ ΔΙΑΘΕΣΗ ΚΑΙ ΟΛΑ ΘΑ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ.

ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΒΟΗΘΗΣΕ ΜΑΣ!!!

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button