ΔΙΑΦΟΡΑ

Ρούλα Πισπιρίγκου: Ομόφωνα ένοχη για τον θάνατο της Τζωρτζίνας

Η 35χρονη κρίθηκε ένοχη για ανθρωποκτονία με πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση

Την ομόφωνη ενοχή της Ρούλας Πισπιρίγκου για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας σε βάρος της κόρης της, Τζωρτζίνας ανακοίνωσε πριν από λίγο το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, έπειτα από μια μαραθώνια ακροαματική διαδικασία που διήρκησε περίπου 16 μήνες.

Ακόμη το δικαστήριο αποφάσισε την ενοχή της και για το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος του παιδιού στις 11.4.2021.

Ειδικότερα, με την απόφασή του το δικαστήριο έκανε δεκτή την πρόταση – «καταπέλτη» που είχε κάνει στο ακροατήριο στις 25 Ιανουαρίου η εισαγγελέας της έδρας Ευαγγελία Σπυριδωνίδου, ζητώντας την ενοχή της κατηγορούμενης μητέρας και για τα δυο αυτά κακουργήματα.

Αυτό σημαίνει πως αν δεν αναγνωριστούν ελαφρυντικά στην Ρούλα Πισπιρίγκου, αυτή θα βρεθεί αντιμέτωπη με ισόβια και πολυετή κάθειρξη. Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας η 35χρονη μητέρα από την Πάτρα επιχείρησε να αφαιρέσει τη ζωή της προωτότοκης κόρης της πρώτη φορά στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο της Πάτρας με αποτέλεσμα το παιδί να καταστεί τετραπληγικό.

Στη συνέχεια, βάση του κατηγορητηρίου που έκανε δεκτό το δικαστήριο, η κατηγορούμενη αφαίρεσε τη ζωή του παιδιού της στο νοσοκομείο Παίδων «Παναγιώτης και Αγλαΐα Κυριακού» με χορήγηση μεγάλης δόσης κεταμίνης.

Το δικαστήριο απέρριψε ομόφωνα τα εκκρεμή αιτήματα της κατηγορούμενης (πχ. προσκόμιση σάκου αναζωογόνησης της ΜΕΘ Παίδων, διενέργεια περαιτέρω γονιδιακού ελέγχου).

Το διαβάσαμε εδώ tilestwra.com

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button