ΔΙΑΦΟΡΑ

Συναγερμóς για σεισμούς: «Περικυκλωμένη η Αττική»

Συναγερμός έχει σημάνει στις αρχές μετά το «σήμα κινδύνου» που εξέπεμψαν οι σεισμολόγοι, αναφορικά με την αλληλουχία σεισμικών δονήσεων στη Λαυρεωτική.

Την ίδια ώρα μια ακόμα συστοιχία σεισμικών δονήσεων παρατηρείται στον Κορινθιακό!

Ενώ εδώ και αρκετά χρόνια δεν έχει πληγεί η ευρύτερη Αττική από κάποια αρκετά ισχυρή σεισμική δόνηση, η ανησυχία μεγαλώνει λόγω ακριβώς αυτών των φαινομένων περιμετρικά της πρωτεύουσας.

Προβληματισμένοι οι σεισμολόγοι

Οι ειδικοί εκφράζουν και δημόσια την ανησυχία τους ενώ ζητούν να πραγματοποιηθούν εκ νέου έλεγχοι στατικότητας στα δημόσια κτίρια αρχής γενομένης από τα σχολεία και τα νοσοκομεία, καθώς και όλες τις δημόσιες υπηρεσίες.

Το μόνο βέβαιο είναι, βάσει ιστορικότητας, ότι αργά ή γρήγορα θα «χτυπήσει» ένας μεγάλος σεισμός και το ζητούμενο είναι να βρει την πρωτεύουσα όσο πιο προετοιμασμένη γίνεται.

Δείτε παρακάτω σε εικόνες το πλήθος των σεισμικών δονήσεων περιμετρικά της Αττικής:

 

πηγη fresh-news.eu

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button