ΔΙΑΦΟΡΑ

Θλίψη στην Παραολυμπιακή οικογένεια: Πέθανε ο Γιώργος Τοπτσής

Έφυγε από τη ζωή ο Παραολυμπιονίκης και μέλος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής, Γιώργος Τοπτσής. Η συλλυπητήρια ανακοίνωση.

Η Παραολυμπιακή οικογένεια είναι πιο φτωχή μετά τον θάνατο του Παραολυμπιονίκη και πρώην μέλους και ταμία της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής, Γιώργου Τοπτσή.
Με σχετική της ανακοίνωση, η Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια του.

Η συμβολή του στο κίνημα

Όπως αναφέρει, ο Γιώργος Τοπτσής, υπήρξε ένας από τους πρώτους Έλληνες Παραολυμπιονίκες.
Συνέβαλλε τα μέγιστα τόσο στην ανάπτυξή και τη διάδοση του κινήματος όσο και την ευρεία αναγνώρισή του από την κοινωνία.
Κατέκτησε τρία μετάλλια σε Παραολυμπιακούς Αγώνες στο μήκος. Ασημένιο το 1992 στη Βαρκελώνη και χάλκινα σε Σεούλ το 1988 και στην Ατλάντα το 1996.

Πλούσια διαδρομή

Γεννήθηκε στις 6 Φεβρουαρίου του 1958 στη Νιγρίτα Σερρών. Σε ηλικία 11 ετών έχασε το χέρι του από γεωργικό μηχάνημα. Ασχολήθηκε με τον αθλητισμό και αγάπησε τον στίβο. Το 1988 στους Παραολυμπιακούς Αγώνες στη Σεούλ ήρθε η πρώτη διάκριση. Κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο μήκος. Στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του 1992 στη Βαρκελώνη κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο μήκος. Στην Ατλάντα το 1996 πήρε το τρίτο του Παραολυμπιακό μετάλλιο, το χάλκινο στο μήκος. Είχε προπονητές τον Γιώργο Πομάσκι και τον Παναγιώτη Μαρκιανίδη.
Προς τιμήν του στις Σέρρες το Δημοτικό στάδιο φέρει το όνομά του «Γιώργος Τοπτσής». Στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του 2004 στην Αθήνα άναψε τη φλόγα των Αγώνων στην Τελετή Έναρξής. Την μεγάλη του αθλητική καριέρα ολοκλήρωσε μετά το τέλος των Παραολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας και ασχολήθηκε με την προπονητική.
Η ανακοίνωση καταλήγει, λέγοντας:
«Η Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή αποτίει φόρο τιμής στον εκλιπόντα και κατά τα προβλεπόμενα από το πρωτόκολλο θα προβεί σε όλες απαραίτητες ενέργειες. Αντιπροσωπεύοντας τα αισθήματα ολόκληρης της Ελληνικής Παραολυμπιακής Οικογένειας, αποχαιρετούμε με βαθιά συγκίνηση και σεβασμό τον Γεώργιο Τοπτσή».

πηγη sputniknews.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button