ΥΓΕΙΑ

Ασπράδι αβγού: Πώς βοηθά σε υπέρταση και χοληστερίνη

Ασπράδι αβγού: Πώς βοηθά σε υπέρταση και χοληστερίνη

Τα αυγά αποτελούν πλήρη τροφή, καθώς είναι πλούσια σε πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας, βιταμίνες και ιχνοστοιχεία.

Περιέχουν ασβέστιο, φώσφορο, νάτριο, κάλιο, βιταμίνη Α, Β12, φολικό οξύ και σημαντικές ποσότητες σιδήρου.

Εκτός από τη διατροφική τους αξία όμως, τα αυγά είναι πολύτιμοι σύμμαχοι για όσους πάσχουν από υπέρταση ή θέλουν να ρίξουν τη χοληστερίνη τους.

Το πεπτίδιο RVPSL (ένας από τους δομικούς λίθους των πρωτεϊνών), μπορεί να μπλοκάρει τη δράση του ACE (μετατρεπτικό ένζυμο της αγγειοτενσίνης), μιας ουσίας που παράγεται στον οργανισμό και αυξάνει την πίεση του αίματος.

Σύμφωνα με τους ερευνητές το συστατικό αυτό που βρίσκεται στο ασπράδι του αυγού ρίχνει την πίεση του αίματος περίπου όσο και μια χαμηλή δόση ενός αντιυπερτασικού φαρμάκου.

Σχετική έρευνα πραγματοποιήθηκε με μία εκδοχή του πεπτιδίου, που ζεστάθηκε στους 200 βαθμούς Fahrenheit (93,3 βαθμούς Κελσίου).

Η θερμοκρασία αυτή είναι χαμηλότερη από αυτήν στην οποία ψήνουμε τα αβγά, ωστόσο σύμφωνα με τους ερευνητές το ασπράδι διατηρεί τις ωφέλιμες ιδιότητές του ακόμα και κατά το μαγείρεμα σε υψηλότερες θερμοκρασίες.

Οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας.

πηγη fraptime.eu

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button