ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Δεν θα μείνει ούτε κομμάτι: Η συνταγή για γαλακτομπούρεκο με ονειρεμένο σιρόπι και τραγανό φύλλο

Ποιος μπορεί να αντισταθεί σ’ ένα κομμάτι γαλακτομπούρεκο με τραγανό φύλλο και τέλειο σιρόπι; Πιστεύουμε κανείς… Για αυτό σας έχουμε μια εύκολη και υπέροχη συνταγή. Δοκιμάστε τη και θα ξετρελαθείτε.

Υλικά

  • 1 φύλλο κρούστας
  • 100γρ βούτυρο λιωμένο για τα φύλλα

Για την κρέμα

  • 200 γραμ ζάχαρη
  • 1 λίτρο γάλα
  • 90 γρ ψιλό σιμιγδάλι
  • 4 αβγά
  • 50γρ βούτυρο
  • 2 βανίλιες

Για το σιρόπι

  • 3 κούπες ζάχαρη
  • 2.5 κούπες νερό
  • λίγες σταγόνες λεμονιού

Διαδικασία

Στον κάδο του μίξερ, βάζουμε τα αυγά και τη μισή ζάχαρη. Χτυπάμε για 3-4 λεπτά. Στο τέλος το μείγμα που θα έχουμε θα μοιάζει με μια ελαφριά μαρέγκα.

Σε μία κατσαρόλα προσθέτουμε την κρέμα, το γάλα και την άλλη μισή ζάχαρη, τις βανίλιες και βάζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά να πάρει μία βράση. Με το που δούμε μπουρμπουλήθρες, ρίχνουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι που να πήξει καλά το μείγμα μας για 3-4 λεπτά.

Όταν το σύρμα αφήνει σημάδια στο μείγμα τότε σημαίνει ότι έχει πήξει και είναι έτοιμο. Αφαιρούμε από τη φωτιά, ρίχνουμε το βούτυρο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα με το σύρμα μέχρι να διαλυθεί τελείως το βούτυρο. Βάζουμε το πρώτο και το δεύτερο φύλλο ανοιχτά σε βουτυρωμένο ταψάκι.

Βουτυρώνουμε και βάζουμε τα μισά φύλλα διπλωμένα και βουτυρωμένα. Μετά την κρέμα και από πάνω διπλωμένα στη μέση τα υπόλοιπα φύλα. Χαράζουμε και ψήνουμε στις αντιστάσεις σε χαμηλή φωτιά για 1 ώρα και κάτι μέχρι να ροδίσει πάνω κάτω. Σιρόπιασμα κρύο το σιρόπι Ζεστό το γλυκό.

πηγη  athensmagazine.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button