ΔΙΑΦΟΡΑ

Τα ιερά Λείψανα των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης στην Καμαρούλα Αγρινίου!

 

Τα ιερά και χαριτόβρυτα λείψανα των νεοφανών μαρτύρων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης, προερχόμενα από την Ιθάκη, γενέτειρα του Αγίου Ραφαήλ, θα μεταφερθούν προς προσκύνηση και αγιασμό των πιστών στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Καμαρούλας Αγρινίου.

Τα ιερά λείψανα θα προσκομίσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λευκάδος και Ιθάκης κ. Θεόφιλος με αφορμή την ετήσια πανήγυρη του Ιερού Ναού. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα ιερά λείψανα φυλάσσονται στον Ιερό Προσκυνηματικό Ναό Αγίου Ραφαήλ Ιθάκης, ο οποίος βρίσκεται στην οικία που γεννήθηκε και βαπτίστηκε ο Άγιος Ραφαήλ και για πρώτη φορά εξέρχονται της Ιθάκης.

Η επίσημη υποδοχή θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 22 Απριλίου 2015 και ώρα 18:00’ στα όρια της κωμοπόλεως, ενώπιον του Ιερού Παρεκκλησίου Αγίου Γρηγορίου Καμαρούλας, από τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά.

Αμέσως μετά την υποδοχή, με λιτανευτική πομπή, θα μεταφερθούν στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Καμαρούλας, όπου θα τελεσθεί ο μέγας πανηγυρικός Εσπερινός για την εορτή του Αγίου Γεωργίου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λευκάδος και Ιθάκης κ. Θεοφίλου.

Το πρωί της αγιωνύμου ημέρας θα τελεσθούν η ακολουθία του Όρθρου και η πανηγυρική αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λευκάδος και Ιθάκης κ. Θεοφίλου.

Τα ιερά λείψανα θα παραμείνουν στον Ιερό Ναό μέχρι την Κυριακή 26 Απριλίου 2015, ενώ καθημερινά θα τελούνται ιερές ακολουθίες σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα. Ο Ιερός Ναός θα παραμένει ανοιχτός από 07:00’ το πρωί έως 22:00 το βράδυ.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Τετάρτη 22 Απριλίου 2015

Ώρα 18:00’ Υποδοχή των ιερών λειψάνων από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά. – Τέλεση Δοξολογίας.

Ώρα 19:00’ Μέγας πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λευκάδος και Ιθάκης κ. Θεοφίλου.

Πέμπτη 23 Απριλίου 2015

Ώρα 07:00’ Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λευκάδος και Ιθάκης κ. Θεοφίλου.

Ώρα 18:00’ Εσπερινός και Ιερά Παράκληση των Αγίων.

Παρασκευή 24 Απριλίου 2015

Ώρα 07:00’ Όρθρος και Θεία Λειτουργία.

Ώρα 19:00’ Ιερά Αγρυπνία, κατά την αγιορείτικη τάξη.

Σάββατο 25 Απριλίου 2015

Ώρα 17:00’ Εσπερινός και Ιερό Ευχέλαιο

Κυριακή 26 Απριλίου 2015

Ώρα 07:00’ Όρθρος και Πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Ώρα 16:00’ Εσπερινός και αναχώρηση των ιερών Λειψάνων για το Βαθύ Ιθάκης.

afisa copy(30000).jpg
πηγη agioritikovima.gr

 

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button