ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ

Ένα εκατομμύριο άνθρωποι προσκύνησαν το λείψανο του Αγίου Γεωργίου στην Ρωσία

*Είναι φανερό ότι ο κόσμος έχει αρχίσει να γυρνάει στις εκκλησίες και να ζητάει την βοήθεια του Θεού. Και εδώ στην πατρίδα μας σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, την βοήθεια του Χριστού, της Παναγίας και των Αγίων μας πρέπει να ζητήσουμε. Ο Θεός δεν θα μας αφήσει.

Το λείψανο του Αγίου Γεωργίου, το οποίο μεταφέρθηκε στην Ρωσία από το Άγιο Όρος και την Μονή Ξενοφώντος στις 24 Απριλίου, «επισκέφθηκε» 22 πόλεις στην Ρωσία, και το προσκύνησαν περίπου ένα εκατομμύριο πιστοί .

Σε κάθε πόλη το λείψανο προσέλκυσε έναν πραγματικά πολύ μεγάλο αριθμό πιστών, αναφέρουν τα ρωσικά ΜΜΕ .Στην Ρωσία ολοκληρώθηκαν οι εορτές και οι τελετές , που ήταν αφιερωμένες στην 70η επέτειο από την νίκη επί του φασισμού, με το προσκύνημα του ιερού λειψάνου του Αγίου Γεωργίου από την Μονή Ξενοφώντος. Η Κιβωτός με το λείψανο παρέμεινε στην Ρωσία για δύο μήνες, διάστημα κατά το οποίο, ήταν αρκετό για να το προσκυνήσουν περίπου ένα εκατομμύριο άνθρωποι, τονίζουν οι διοργανωτές του Ιδρύματος «Πρίγκιπας Βλαντιμίρ», σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti.

Τώρα το ιερό λείψανο του Αγίου Γεωργίου ευρίσκεται στο Αικατερίνεμπουργκ , από όπου αναμένεται και η επιστροφή του στο Άγιο Όρος.

Μαζί με το λείψανο στη Ρωσία, οι μοναχοί του Αγίου όρους μετέφεραν και την θαυματουργή εικόνα του Μεγαλομάρτυρος Αγίου Γεωργίου. Σύμφωνα με την βυζαντινή παράδοση , την εικόνα αρχικά προσπάθησαν να την καταστρέψουν εικονομάχοι, αλλά ως θαύματος σώθηκε και εμφανίσθηκε πάνω από τα κύματα της θάλασσας, στην ακτή του Αγίου Όρους στην Μονή Ξενοφώντος , ένα από τα 20 μοναστήρια του Αγίου Όρους.

Σύμφωνα με ιστορική αναδρομή από την ιστοσελίδα μας pentapostagma.gr, ο Άγιος Γεώργιος (280 – 23 Απριλίου 303) ήταν στρατιώτης της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας και αργότερα αγιοκατατάχθηκε ως χριστιανός μάρτυρας. Αποκαλούμενος από την Ορθόδοξη Εκκλησία Μεγαλομάρτυρας και Τροπαιοφόρος, είναι από τους δημοφιλέστερους αγίους σε ολόκληρο το χριστιανικό κόσμο. Η μνήμη του τιμάται στις 23 Απριλίου ή για τις Εκκλησίες που πηγαίνουν σύμφωνα με το Ιουλιανό ημερολόγιο, όπου εάν η ημέρα συμπέσει πριν την Ανάσταση, μετατίθεται τη Δευτέρα της Διακαινησίμου.

Ο Άγιος Γεώργιος θεωρείται Άγιος της Καθολικής, της Αγγλικανικής, της Ορθόδοξης, της Λουθηρανικής και της Αρμενικής Εκκλησίας. Ας έχουμε την βοήθεια του.

πηγη simeiakairwn.wordpress.com

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button