ΔΙΑΦΟΡΑ

Πώς θα διώξετε τη μυρωδιά του τηγανητού ψαριού από την κουζίνα μια κι έξω

Μπορεί το τηγανητό ψάρι να μην είναι και η πιο υγιεινή επιλογή, αλλά σίγουρα είναι πεντανόστιμη και αρκετά γρήγορη, οπότε συχνά μπαίνουμε στον πειρασμό.

Τι γίνεται, όμως, με την πολύ έντονη και δυσάρεστη μυρωδιά του, που παραμένει για ώρες στην κουζίνα μας; Κι όμως, βρήκαμε έναν τρόπο να την απομακρύνουμε και μάλιστα από την αρχή του τηγανίσματος, οπότε το αποτέλεσμα θα είναι ακόμη πιο δραστικό.

Σύμφωνα με ένα video στο Tik Tok, που σύντομα έγινε viral, το μόνο που χρειαζόμαστε είναι να βάλουμε ένα έξτρα κατσαρολάκι δίπλα στο τηγάνι με το ψάρι μας και να έχουμε το νου μας και σε αυτό. Τι θα περιλαμβάνει το κατσαρολάκι; Κυρίως νερό που βράζει και κανέλα, όπως είδαμε στο βίντεο.

Αυτή η μυρωδιά του μπαχαρικού, που ήδη πολλοί από εμάς λατρεύουμε να μυρίζουμε στα εδέσματά μας, ήταν ο λόγος που δοκιμάσαμε κι εμείς αυτό το απλούστατο κόλπο.

Πιο συγκεκριμένα, η δημιουργός του λογαριασμού Bigg Mama (@citygirlthe3rd), μοιράστηκε μαζί μας το εξής μυστικό σε βήματα:

Πρώτα συγκεντρώνουμε τα υλικά μας

Η Bigg Mama συνιστά να χρησιμοποιήσουμε σκόνη κανέλας και εκχύλισμα βανίλιας μαζί. Εμείς, πάλι στη δοκιμή που κάναμε, προσθέσαμε και λίγα ξυλαράκια κανέλας, εκτός από σκόνη. Κάποιος στα σχόλια ανέφερε ότι θα μπορούσε κανείς να προσθέσει λίγο χυμό λεμονιού στο μίγμα, οπότε εμείς πήραμε κι ένα λεμόνι.

Συνδυάζουμε και βράζουμε

Γεμίζουμε ως τη μέση με νερό ένα μικρό κατσαρολάκι. Υπάρχει λόγος που δεν γεμίζουμε πολύ το σκεύος μας, γιατί δεν θέλουμε αργότερα να μας χυθεί το μίγμα εκτός.

Προσθέτουμε μια γενναία δόση από σκόνη κανέλας (ή ολόκληρα ξυλαράκια -αν έχουμε) μια κουταλιά της σούπας εκχύλισμα κανέλας, τον χυμό ενός λεμονιού και τα αφήνουμε να πάρουν βράση.

Τηγανίζουμε το ψάρι

Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι και μόλις κάψει το λάδι, ρίχνουμε μέσα το ψάρι μας. Όσο τηγανίζεται το φαγητό μας θα πρέπει, παράλληλα, να ανακατεύουμε πού και πού και το μίγμα με την κανέλα, έτσι ώστε να μην παραβράσει. Με αυτόν τον τρόπο, η ευωδιά της κανέλας θα καλύψει με το άρωμά της την άσχημη «ψαρίλα», τόσο κατά τη διάρκεια του τηγανίσματος, όσο και μετά το σερβίρισμά του.

Ας δούμε και το βίντεο παρακάτω:

@citygirlthe3rd

If you know a different or better way drop em in the comments. I also open the window, shut the room doors & light an inscent while im cooking and after. #citygirlthe3rd #cookinghacks #cookingtipsandtricks #fishfry #friedfish #soulfood #comfortfood

♬ original sound – Bigg Mama

Κάποια πρακτικά σχόλια

Σίγουρα είναι αρκετά αποτελεσματικό, όμως υπάρχουν και κάποια σημεία που χρειάζονται κάποια προσοχή. Για παράδειγμα, το να έχεις στο νου σου ένα μίγμα που δεν πρέπει να παραβράσει και χρειάζεται τακτικό ανακάτεμα, είναι κάτι που είναι δύσκολο να πετύχει κανείς όταν τηγανίζει κάτι για λίγα λεπτά και δεν θέλει να το κάψει.

Επίσης, σε κάποιο σημείο, την ώρα του τηγανίσματος, επικρατούν για λίγο και οι δύο οσμές: και του τηγανίσματος και της κανέλας που βράζει, οπότε το συνολικό «άρωμα» για κάποιους μπορεί να είναι κάπως βαρύ.

Ποια εναλλακτική του βίντεο προτείνουμε εμείς

Ποια μπορεί να είναι η λύση στα παραπάνω προβλήματα; Το να βράσουμε το αρωματικό μας μίγμα ακριβώς μετά το τηγάνισμα.

Ακόμη, θα συνιστούσαμε να ανάψετε και τον απορροφητήρα σας ή να έχετε τα παράθυρά σας ανοιχτά την ώρα του μαγειρέματος, για να διοχετευτεί περισσότερος αέρας στο δωμάτιο. Φυσικά, η πόρτα που συνδέει την κουζίνα με τα υπόλοιπα δωμάτια θα πρέπει να είναι κλειστή, ώστε να μην εξαπλωθεί και εκεί η δυσάρεστη οσμή.

Ωστόσο, το κόλπο του βίντεο το προτείνουμε ανεπιφύλακτα γιατί η κουζίνα μας μύριζε μέρες μετά κανέλα και όχι ψάρι, κι αυτό είναι το μεγαλύτερο ατού του.

πηγη olivemagazine.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button