ΔΙΑΦΟΡΑ

Πλήθος Κόσμου Στον Τάφο Του Αγίου Παϊσίου Στη Σουρωτή Θεσσαλονίκης

Πλήθος Κόσμου Στον Τάφο Του Αγίου Παϊσίου Στη Σουρωτή Θεσσαλονίκης

Χιλιάδες πιστοί επισκέπτονται από το πρωί το Ιερό Ησυχαστήριο Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στη Σουρωτή Θεσσαλονίκης, όπου βρίσκεται ο τάφος του Αγίου Παϊσίου.

Αρκετοί είναι εκείνοι, που προσέρχονται για να προσκυνήσουν και να λάβουν τη χάρη του Αγίου, η φήμη του οποίου έχει ξεπεράσει τα ελληνικά σύνορα, ενώ τα λόγια του έχουν καταγραφεί σε δεκάδες βιβλία που έχουν εκδοθεί.

Την παραμονή 11 Ιουλίου (Σάββατο) το μοναστήρι θα είναι ανοικτό από τις 10 το πρωί, ενώ το βράδυ της 11ης Ιουλίου, όπως κάθε χρόνο, θα τελεσθεί αγρυπνία, η οποία θα αρχίσει στις 8μμ.

Στις 12 Ιουλίου (Κυριακή), ημέρα της εορτής, το μοναστήρι θα είναι ανοικτό μέχρι τις 8μμ.

Η Μονή ενημερώνει για το γεγονός ότι τα Ι.Χ. αυτοκίνητα δεν θα ανεβαίνουν στο μοναστήρι, ενώ η μεταφορά των προσκυνητών στο μοναστήρι θα γίνεται με λεωφορείο, γι’ αυτό και είναι απαραίτητη η χρήση μάσκας από τους προσκυνητές.

Επίσης, προς διευκόλυνσή τους, η Μονή ενημερώνει ότι:

Η είσοδος στο μοναστήρι δεν επιτρέπεται στις γυναίκες που φορούν παντελόνια, κοντές φούστες, αμάνικα και εξώπλατα.

Οι γυναίκες πρέπει να φορούν φούστα φαρδιά και μακρυά, κάτω από το γόνατο. Το μοναστήρι δεν δίνει φούστες, μαντήλια ή οτιδήποτε άλλο.

Δεν επιτρέπεται και η είσοδος στους άνδρες που φορούν βερμούδες, κοντά παντελόνια και αμάνικα. Το ίδιο ισχύει και για τα παιδιά.

Λίγα λόγια για την Ιερά Μονή Σουρωτής

Η Ιερά Μονή είναι αφιερωμένη στον Άγιο Ιωάννη τον Θεολόγο και στον Άγιο Αρσένιο τον Καππαδόκη, του οποίου τα Λείψανα βρίσκονται στο Καθολικό της Μονής. Στη Μονή υπάρχει και ο τάφος του Αγίου Παϊσίου.

Οι μοναχές της Ιεράς Μονής Σουρωτής, είχαν πνευματικό καθοδηγητή τους τον μακαριστό Άγιο Παΐσιο.

Στις 12 Ιουλίου 1994 ο Γέροντας εκοιμήθη εν Κυρίω κι ετάφη δίπλα στο ναό του Αγίου Αρσενίου.

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button