ΔΙΑΦΟΡΑ

Tζατζίκι: Τα 3 μυστικά για να βγει πηχτό και πεντανόστιμο, σαν να το έχει φτιάξει σεφ

Το τζατζίκι είναι ένα από τα κλασικά ντιπ και υπάρχει πάντα σε κάθε ελληνικό τραπέζι.

Συνοδεύει τα ψητά μας, τις πατάτες και τα ορεκτικά, είναι δροσερό, με πλούσια γεύση και τέλειο άρωμα ενώ ταιριάζει τέλεια και με φρυγανισμένο ψωμί.

Όσο διαδεδομένο κι αν είναι όμως το τζατζίκι, υπάρχουν 3 κοινά λάθη που αλλοιώνουν τη γεύση του και κυρίως την υφή του, για να έχετε λοιπόν το τέλειο τζατζίκι στα εορταστικά τραπέζια, παρακάτω έχουμε τα μυστικά ώστε να βγει πηχτό και πεντανόστιμο.

Τα 3 μυστικά για να βγει ο τζατζίκι πηχτό

Ένα βασικό συστατικό είναι το γιαούρτι. Η λιπαρότητα του γιαουρτιού δεν παίζει ρόλο, όπως πολλοί πιστεύουν, ωστόσο εκείνο που θα σας δώσει την τέλεια υφή είναι το στραγγιστό καθώς έχει μία πιο πηχτή σύσταση.

Ακόμη ένας καθοριστικός παράγοντάς για να βγει πηχτό το τζατζίκι πηχτό χωρίς «νερά» είναι το σωστό στράγγισμα του αγγουριού. Αφού τρίψετε το αγγούρι σας είναι σημαντικό να το στραγγίξετε σε μία πετσέτα για να φύγουν τα περιττά υγρά, ειδάλλως το αγγούρι θα αποβάλλει τα υγρά του αφού προστεθεί στο γιαούρτι, αλλοιώνοντας την υφή και τη γεύση του τζατζικιού.

Αφού ανακατέψετε τα υλικά, πρέπει να αφήσετε το τζατζίκι στο ψυγείο τουλάχιστον ένα βράδυ για να δέσουν όλα τα υλικά, να παγώσει και να αποκτήσει μια τέλεια πηχτή υφή.

Παρακάτω έχουμε μια συνταγή για τζατζίκι που θα ενθουσιάσει όλους τους καλεσμένους σας

Υλικά

  • 500 gr Γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 Αγγούρι
  • 3 σκελίδες Σκόρδο
  • 1 κ.γ. Άνηθο ψιλοκομμένο
  • 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Αλατοπίπερο

Εκτέλεση

Ξεφλουδίζετε το αγγούρι και το τρίβετε στον χοντρό τρίφτη, με επαναλαμβανόμενες κινήσεις από πάνω μέχρι κάτω. Στη συνέχεια τοποθετείτε το τριμμένο αγγούρι σε μία σίτα, το αλατίζετε, και το αφήνετε για περίπου ένα μισάωρο για να αποβάλλει τα υγρά του.

Βάζετε το γιαούρτι σε ένα μπολ, ψιλοκόβετε το σκόρδο και τον άνηθο, τα προσθέτετε στο μπολ με το γιαούρτι και ανακατεύετε.

Παίρνετε το αγγούρι από τη σίτα, το τοποθετείτε σε μία πετσέτα και στραγγίζετε καλά μέχρι να μη βγάζει υγρά. Προσθέτετε το στραγγισμένο αγγούρι στο μείγμα και ανακατεύετε. Τέλος προσθέτετε το ελαιόλαδο και το αλατοπίπερο, δοκιμάζοντας και προσθέτοντας παραπάνω αν χρειαστεί.

πηγη bovary.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button