ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κήρυκας υπέρ της ομοφυλοφιλίας σύμβουλος του Βατικανού!

 

 

Του Γιώργου Ν. Παπαθανασόπουλου

Ο διορισμός από τον Πάπα του πρώην ηγουμένου (1992-2001) του τάγματος των ιεροκηρύκων (Δομινικανών) Τίμοθι Ράντκλιφ ως συμβούλου του Ποντιφικού Συμβουλίου για τη δικαιοσύνη και την ειρήνη προκαλεί έντονες αντιδράσεις σε ρωμαιοκαθολικούς κληρικούς και λαϊκούς σε όλο τον κόσμο. Ο εν λόγω κληρικός έχει ταχθεί ανοικτά υπέρ της ομοφυλοφιλίας.

            Ο Ράντκλιφ το 2005 δήλωσε πως η ομοφυλοφιλία δεν πρέπει να είναι αιτία αποκλεισμού των ανδρών από την ιεροσύνη, αλλά αντίθετα θα έπρεπε να αποκλείονται από την ιεροσύνη όσοι αρνούνται την προσέλευση των ομοφυλόφιλων σ’ αυτήν.

Το 2006 σε διάλεξή του στο Λος Άντζελες ο Ράντκλιφ πρότεινε στους ακροατές του να γνωρίζουν και να αποκτούν σχέσεις με ομοφυλόφιλους, να διαβάζουν βιβλία που έχουν σχέση με την ομοφυλοφιλία, να παρακολουθούν έργα με ομοφυλόφιλους και να προσέχουν τι λένε, «όπως προσέχουν τον λόγο του Κυρίου», για να καταλάβουν το πώς σκέπτονται…
Από καιρού εις καιρόν ο Ράντκλιφ τελεί λειτουργία για ομοφυλόφιλους στο ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Βάρβικ. Τη λειτουργία αποδέχεται ο αρχιεπίσκοπος του Ουεστμίνστερ, καρδινάλιος Μέρφι Ο΄ Κόνορ, με τη δικαιολογία ότι αποτελεί μέρος της ιεραποστολής της αρχιεπισκοπής στους γκέϊ…

Ο Ράντκλιφ είναι υπέρ της κανονικής συμμετοχής των ομοφυλόφιλων στη θεία κοινωνία της Λατινικής Εκκλησίας. Τη συμμετοχή τους την βλέπει ως άσκηση δικαιώματός τους και όχι μετά την εκ μέρους τους αναγνώριση ως αμαρτίας της ομοφυλοφιλίας και της μετανοίας, όπως διδάσκει και το κανονικό δίκαιο του Βατικανού. Ο Ράντκλιφ αποδέχεται δηλαδή την ομοφυλοφιλία ως «ισότιμο σεξουαλικό προσανατολισμό» προς τη φυσιολογική και φυσική κατάσταση του ανθρώπου, που βεβαίως είναι σε πλήρη αντίθεση με κάθε σεξουαλική διαστροφή.

Ο πρώην ηγούμενος του τάγματος των Δομινικανών έχει γεννηθεί το 1945 στην Αγγλία. Είναι διευθυντής του ινστιτούτου Las Casas του Blackfriars Oxford, που προωθεί στον κόσμο την κοινωνική δικαιοσύνη και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Μεταξύ αυτών είναι και η επιβολή της ομοφυλοφιλίας ως φυσιολογικής κατάστασης. Ο Ράντκλιφ έχει διατελέσει πρύτανις του ποντιφικού πανεπιστημίου «Θωμάς ο Ακινάτης» στη Ρώμη και όπως είναι φυσικό σε όποιον θεωρείται «προοδευτικός» του έχουν απονεμηθεί διάφορες τιμητικές διακρίσεις.

Η επιλογή του Πάπα να ορίσει τον ανοικτά υπέρ της ομοφυλοφιλίας άγγλο κληρικό σύμβουλο στο σημαντικό ποντιφικό συμβούλιο για την δικαιοσύνη και την ειρήνη είναι ένα σαφές προμήνυμα ότι θα προωθήσει την πρόταση του καρδιναλίου Κάσπερ να γίνονται δεκτοί στη θεία κοινωνία οι ομοφυλόφιλοι, όχι ως μετανοήσαντες, αλλά δικαιωματικά. Η ενέργειά αυτή του Βατικανού, μετά τα όσα τραγικά συνέβησαν με τα χιλιάδες κρούσματα παιδοφιλίας κληρικών του, δείχνει πως η παρακμή του δεν έχει τέλος. Η προπαγάνδα περί της νεωτερικότητας του Πάπα, σε συνδυασμό με την παράλογη λογική αποδοχής της διαστροφής εν ονόματι της κοινωνικής δικαιοσύνης, οδηγούν το Βατικανό στην κατάργηση θεμελιωδών αξιών και αρχών του χριστιανισμού και στην όλο και βαθύτερη εισχώρησή του στην εκκοσμίκευση.

 

πηγη agioritikovima.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button