ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Απολαυστική σοκολατόπιτα

 

Πανεύκολη με φανταστική γεύση!

ΓΙΑ 1 ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ (6-8 άτομα)
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 15΄
ΨΗΣΙΜΟ: 30΄
ΒΡΑΣΙΜΟ: 5΄
ΑΝΑΜΟΝΗ: 5΄
ΚΟΣΤΟΣ: €1 η μερίδα

ΣΥΝΤΑΓΗ: ΝΙΚΟΣ ΖΑΦΕΙΡΑΤΟΣ

Υλικά 
2 αβγά
100 γρ. λευκή ζάχαρη, κρυσταλλική
100 ml έ.π. ελαιόλαδο
50 γρ. μαλακό αλεύρι + λίγο επιπλέον (για το αλεύρωμα της φόρμας)
5 γρ. μπέικιν πάουντερ
30 γρ. κουβερτούρα υγείας (περιεκτικότητα σε κακάο: 53%-55%), χοντροκομμένη

ΓΛΑΣΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
Υλικά: 125 ml πλήρες φρέσκο γάλα
125 γρ. κουβερτούρα υγείας (περιεκτικότητα σε κακάο: 53%-55%), ψιλοκομμένη

Εκτέλεση 
Στο μπολ του μίξερ ρίχνουμε τα αβγά, τη ζάχαρη και το λάδι και τα χτυπάμε καλά σε μέτρια ταχύτητα (για 7-8 λεπτά). Σταματάμε το μίξερ και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα ρίχνοντας σιγά σιγά το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ. Σε μπεν μαρί (μεταλλικό μπολ εφαρμοσμένο σε κατσαρόλα με νερό που βράζει) λιώνουμε την κουβερτούρα. Προσθέτουμε τη λιωμένη κουβερτούρα στο μείγμα και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε με τη σπάτουλα. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C (στον αέρα). Αλευρώνουμε μια στρογγυλή φόρμα διαμέτρου 26 εκ. και ρίχνουμε μέσα το μείγμα. Ψήνουμε για 30 λεπτά.

ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ: Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το γάλα σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρει βράση. Αποσύρουμε, ρίχνουμε τη σοκολάτα και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Τοποθετούμε τη σοκολατόπιτα, αφού την έχουμε αφήσει να κρυώσει για 25-30 λεπτά, πάνω σε μια σχάρα και περιχύνουμε με το μείγμα ώστε να πάει παντού. Αφήνουμε για περίπου 30 λεπτά να κρυώσει ελαφρά και να πήξει, κόβουμε και σερβίρουμε.

TIP: Αν σας φαίνεται λίγη η ποσότητα της κουβερτούρας, μπορείτε να τη διπλασιάσετε (για πιο σοκολατένιο αποτέλεσμα).
Σερβίρετε τη σοκολατόπιτα με μια μπάλα παγωτό της αρεσκείας σας. Η βανίλια της πηγαίνει πολύ.

πηγη parapolitika.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button