ΔΙΑΦΟΡΑ

Τα στέφανα, μετά τον χωρισμό, ποιος τα παίρνει;

Στέφανα του γάμου: Όλοι οι άνθρωποι χρησιμοποιούν στέφανα, όταν πρόκειται να παντρευτούν. Ωστόσο, οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν τι μέλλει γενέσθαι με αυτά σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά στη ζωή του ζευγαριού. Δηλαδή, είτε κάποιος φύγει από τη ζωή, είτε πάρει διαζύγιο.

Χρήσιμες πληροφορίες: Όσα πρέπει να ξέρετε για τα στέφανα του γάμου.

Παλαιότερα, υπήρχαν ίδια στέφανα για όλους τους πιστούς και τα ζευγάρια από την εκκλησία. Όμως, στη συνέχεια κάθε ζευγάρι προσπαθούσε να φτιάξει τα δικά του στέφανα. Μάλιστα, αυτό ισχύει μέχρι και σήμερα. Ο συμβολισμός από τα στέφανα είναι βασιλικός. Μέσω του γάμου γεννιέται ένα καινούριο βασίλειο. Δηλαδή, δημιουργείται το σπίτι και η οικογένεια ενός ζευγαριού.

Από εκεί και πέρα, μετά το πέρας μυστήριο του γάμου, τα στέφανα από τους νεονύμφους διατηρούνται σε ειδική θήκη. Η συγκεκριμένη θήκη παραμένει συνήθως στο χώρο της κρεβατοκάμαρας.

Χρήσιμες πληροφορίες: Τι πρέπει να κάνετε με τα στέφανα από το γάμο σε περίπτωση διαζυγίου ή θανάτου.

Σε περίπτωση θανάτου ή διαζυγίου, τα στέφανα, μπορούν να τα προσκομίσουν, οι συγγενείς του ζευγαριού, σε ιερό ναό. Τα στέφανα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την τέλεση του μυστηρίου άλλου γάμου. Μπορούν επίσης να τοποθετηθούν σε κάποιο χωνευτήρι. Ωστόσο, πριν τοποθετηθούν στο χωνευτήρι, θα πρέπει πρώτα να καούν.

Μάλιστα, σε παλαιότερες εποχές τα στέφανα ήταν λειτουργικά σκεύη του ναού, πράγμα που σήμαινε πως ήταν κοινά για όλους τούς πιστούς.

πηγη posted.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button