ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στην Καλαμπάκα η Τιμία Ζώνη που φυλάσσεται στη Μονή Βατοπαιδίου Αγ. Όρους

Στην Καλαμπάκα η Τιμία Ζώνη που φυλάσσεται στη Μονή Βατοπαιδίου Αγ. Όρους

Η Καλαμπάκα και οι πιστοί της ευρύτερης περιοχής μας θα έχουν την ιδιαίτερη ευλογία να υποδεχθούν στις 9 Νοεμβρίου το τεμάχιο της Τιμίας Ζώνης που φυλάσσεται στην Ιερά Μονή Βατοπαιδίου Αγίου Όρους.

Σύμφωνα με πληροφορίες την Τιμία Ζώνη θα συνοδεύει ο Καθηγούμενος της Μονής Αρχιμ. Εφραίμ.

Η Τιμία Ζώνη

Σύμφωνα με το ιστορικό, ο Σέρβος ηγεμόνας Λάζαρος (1371-1389) δώρισε τον σταυρό του Αγίου Κωνσταντίνου στην Ιερά Μονή Βατοπαιδίου μαζί με το τεμάχιο της Τιμίας Ζώνης.

Οι Άγιοι Πατέρες της Ιεράς Μονής διασώζουν και μία παράδοση, σύμφωνα με την οποία η Τιμία Ζώνη της Θεοτόκου αφιερώθηκε στην Ιερά Μονή Βατοπαιδίου από τον αυτοκράτορα Ιωάννη ΣΤ΄ Καντακουζηνό (1341-1354), ο οποίος στη συνέχεια παραιτήθηκε από το αξίωμα, εκάρη μοναχός με το όνομα Ιωάσαφ και μόνασε στην Ιερά Μονή Βατοπαιδίου.

πηγη vimaorthodoxias.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button