ΔΙΑΦΟΡΑ

«Σήμα κινδύνου» από την ΕΜΥ: Νέο έκτακτο δελτίο με ισχυρές καταιγίδες από το βράδυ και για όλη τη Δευτέρα (13/11)

«Σήμα κινδύνου» εκπέμπει η ΕΜΥ, καθώς εξέδωσε νέο έκτακτο δελτίο καιρού με ισχυρές καταιγίδες από το βράδυ και για όλη τη Δευτέρα (13/11).

Σύμφωνα με το επικαιροποιημένο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού που εξέδωσε η ΕΜΥ αναμένεται νέος γύρος ισχυρών βροχών και καταιγίδων.

Από το βράδυ σήμερα (12/11) έρχεται νέο καιρικό σύστημα από τα βορειοδυτικά με ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα επηρεάσει αρχικά τη δυτική Ελλάδα και βαθμιαία τη Δευτέρα την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και το ανατολικό Αιγαίο.

Συγκεκριμένα θα επηρεαστούν:

α. Από τις βραδινές ώρες της Κυριακής (12-11-23) μέχρι τις πρωινές ώρες της Δευτέρας (13-11-23) το βόρειο Ιόνιο και η Ήπειρος.

β. Από τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας (13-11-23) μέχρι το μεσημέρι το νότιο Ιόνιο, η δυτική Στερεά, η δυτική και η νότια Πελοπόννησος, τα Κύθηρα και πιθανώς η δυτική Κρήτη.

γ. Από τις πρωινές ώρες της Δευτέρας (13-11-23) μέχρι το μεσημέρι η Θράκη και πιθανώς πρόσκαιρα η ανατολική Μακεδονία και μέχρι τις πρώτες βραδινές ώρες τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και πιθανώς πρόσκαιρα οι Κυκλάδες.

δ. Από το μεσημέρι της Δευτέρας (13-11-23) μέχρι αργά τη νύχτα τα Δωδεκάνησα.

Η πρόγνωση του καιρού για σήμερα Κυριακή (12/11)

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα τοπικές βροχές και στα Δωδεκάνησα σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα Δωδεκάνησα και θα εξασθενήσουν.

Στις υπόλοιπες περιοχές θα σημειωθούν τοπικές βροχές στα δυτικά, τις Κυκλάδες και την Κρήτη. Από τις βραδινές ώρες στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο θα εκδηλωθούν καταιγίδες, οι οποίες θα είναι κατά τόπους ισχυρές, ενώ οι βροχές θα ενταθούν στα δυτικά και θα επεκταθούν στα βόρεια.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και από τις βραδινές ώρες στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση και θα φθάσει τους 20 με 22 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τους 23 βαθμούς και στη νοτιοανατολική νησιωτική χώρα τους 25 βαθμούς Κελσίου.

πηγη athensmagazine.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button