ΔΙΑΦΟΡΑ

Χριστουγεννιάτικο επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης: Ποιοι είναι οι δικαιούχοι και τα ποσά

Η έκτακτη εισοδηματική ενίσχυση θα δοθεί μέσα στον Δεκέμβριο σε τέσσερις συν μία ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, με τη μορφή του Επιδόματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Τα ποσά θα κυμαίνονται από 48 έως και 840 ευρώ.

Δικαιούχοι είναι οι οικογένειες που λαμβάνουν επίδομα τέκνων, οι χαμηλοσυνταξιούχοι και οι ανασφάλιστοι υπερήλικες, οι δικαιούχοι ΑμεΑ του ΟΠΕΚΑ – ΕΦΚΑ και οι δικαιούχοι του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος και συνολικά ωφελεί περί τα 2,3 εκατομμύρια ευάλωτους πολίτες με χαμηλά εισοδήματα.

Το εφάπαξ «μπόνους» συνολικού προϋπολογισμού 352 εκατ. ευρώ που – πιθανότατα – θα καταβληθεί λίγο πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων προβλέπει τα εξής ποσά:

  • Από 175 ευρώ έως 1.400 ευρώ θα λάβουν οι 800.000 δικαιούχοι του επιδόματος παιδιού του ΟΠΕΚΑ.
  • Έκτακτη ενίσχυση ύψους 150 ευρώ θα λάβουν 1.055.000 συνταξιούχοι χωρίς προσωπική διαφορά και κύρια σύνταξη έως 700 ευρώ.
  • Έκτακτη ενίσχυση ύψους 150 ευρώ θα λάβουν 33.000 δικαιούχοι του επιδόματος ανασφάλιστου υπερήλικα.
  • Επιπλέον 50% του μηνιαίου επιδόματος θα λάβουν 210.000 δικαιούχοι του ελάχιστου εγγυημένου επιδόματος.
  • Έκτακτη ενίσχυση 200 ευρώ θα λάβουν 225.000 δικαιούχοι λοιπών επιδομάτων του e-ΕΦΚΑ.

Πηγη neolaia.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button