ΔΙΑΦΟΡΑ

Άγιο Όρος – Πέθανε 59χρονος μοναχός που νοσούσε με κορονοϊό – Ο δεύτερος σε λίγες μέρες

Θλίψη στο Άγιος Όρος καθώς κατέληξε μοναχός που νοσούσε με κορονοϊό. Ο π. Παντελεήμων μοναχός από την Ιερά Καλύβη Κοιμήσεως Θεοτόκου (μικρά Αγία Άννα), που είχε διασωληνωθεί λόγω κορωνοϊού, κατέληξε σε ηλικία 59 ετών. Πριν από μερικές ημέρες έφυγε από τη ζωή και ο πατήρ Διονύσιος από τη Σκήτη της Αγίας Άννας, ο οποίος, μάλιστα, ήταν το πρώτο θύμα του τέταρτου κύματος του κορονοϊού στο Άγιο Όρος και το 8ο συνολικά από την αρχή της πανδημίας. Μετά και τον θάνατο του π. Παντελεήμων, ο αριθμός των μοναχών που κατέληξαν, αυξήθηκε στους 9.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι στιγμής τα κρούσματα στο Άγιο Όρος ανέρχονται σε 50. Το περασμένο Σάββατο, 30 Οκτωβρίου, το Άγιο Όρος φιγουράριζε στην πρώτη θέση πανελλαδικά των περιοχών με τα περισσότερα κρούσματα σε αναλογία πληθυσμού, με 8 κρούσματα, που αντιστοιχούσαν σε 441,74 ανά 100.000 κατοίκους. Για το πως εξαπλώθηκε ο ιός, οι πληροφορίες κάνουν λόγο για προσκυνητές από τα Βαλκάνια, κυρίως από την Ρουμανία, που εισέρχονται στο Άγιο Όρος με πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού.

«Το ρεπορτάζ όπως ακούστηκε είναι στο μεγαλύτερο μέρος αληθινό. Όντως υπάρχουν οι φωνές αρνητών μέσα στο Άγιο όρος που παρασέρνουν μοναχούς και τον κόσμο. Οι φωνές αυτές είναι μεμονωμένες», είπε ο γέροντας Βαρθολομαίος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τέσσερα με πέντε μοναστήρια εμβολιάστηκαν, αλλά το νούμερο όσων νόσησαν ήταν μεγάλο.

«Δεν μπορεί όταν κάποιοι έχουν ένα τρόπο έκφρασης να αμαυρώνεται ο αγώνας των υπολοίπων. Επικρατεί ένας φανατισμός σε κάποιους ανθρώπους που δείχνει ότι δεν είναι μόνο ιατρικό, αλλά έχει γίνει πνευματικό το ζήτημα. Αυτός ο φανατισμός, αυτή η οργή, αυτές οι κατάρες δηλώνουν φανατισμό, ένα πνεύμα τελείως αντίθετο από τον Χριστιανισμό. Γύρω μας μυρίζει θάνατος κι εκείνοι δεν το μυρίζουν, δεν θέλουν να το μυρίσουν, και παρασέρνουν κόσμο», πρόσθεσε.

ΠΗΓΗ: nassosblog.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button