ΔΙΑΦΟΡΑ

Σοκ Μεσολόγγι: «Θα σε θάψω χωρίς παπά» – Τι λέει στην κατάθεσή του για τον κρεοπώλη ο άνθρωπος που τον γνώρισε με τον Μπάμπη

«Το τελευταίο διάστημα ο Μπάμπης φαινόταν ανήσυχος και προβληματισμένος για την οφειλή του κρεοπώλη» – «Ίσως κάποιος ή κάποιοι να ήξεραν για το έγκλημα»

Την ώρα που ο 50χρονος προφυλακισμένος κρεοπώλης, βασικός κατηγορούμενος για τη δολοφονία του Μπάμπη Κούτσικου στο Μεσολόγγι, αρνείται την εμπλοκή του στο έγκλημα, νέα στοιχεία και καταθέσεις έρχονται να προστεθούν στα ήδη επιβαρυντικά υπάρχοντα.

Σύμφωνα με το Star, ενδιαφέρον έχουν όσα κατέθεσαν για τη συμπεριφορά του 50χρονου κρεοπώλη δύο φίλοι του 30χρονου αλλά και του ίδιου.

Η πρώτη κατάθεση είναι του 30χρονου κοινού τους φίλου ο οποίος και τους γνώρισε. Ο 30χρονος λοιπόν κατέθεσε για ένα περιστατικό, με πρωταγωνιστή τον κρεοπώλη, δέκα ημέρες πριν την δολοφονία. «Κάποια στιγμή στο σπίτι μου, δέκα ημέρες πριν την εξαφάνιση του Μπάμπη, στον ύπνο του ο κρεοπώλης είπε “θα σε θάψω χωρίς παπά”. Το άκουσα και εγώ και ο πατέρας μου.

Την ημέρα της εξαφάνισης του Μπάμπη, ο κρεοπώλης ήταν ψύχραιμος και ψυχρός. Του είπαμε να πάμε να βοηθήσουμε για να βρούμε τον Μπάμπη και μας είπε “πάτε και θα έρθω και εγώ”. Τον είδα αρκετά ψυχρό και επειδή τον ξέρω αρκετά χρόνια μου έκανε εντύπωση η στάση του», φέρεται να είπε.

Ο κουμπάρος του θύματος μάλιστα αναφέρθηκε στο πώς ήταν ο Μπάμπης, εξαιτίας του ποσού που δεν του επέστρεφε ο κρεοπώλης: «Ξέρω ότι ο Μπάμπης είχε ξαναδανείσει πιο παλιά στον κρεοπώλη. Το τελευταίο διάστημα ο Μπάμπης φαινόταν ανήσυχος και προβληματισμένος για την οφειλή του κρεοπώλη. Είχε πει ότι θα τον ξεχρέωνε, μετά τις γιορτές της Πρωτοχρονιάς».

Τα τρία ψέματα του κρεοπώλη και τα 11 κρίσιμα λεπτά

Υπενθυμίζεται πως όπως έγραφε από χθες το protothema.gr αυτό που γνωρίζουν μέσα από κάμερες της περιοχής είναι η διαδρομή που ακολούθησε ο φερόμενος ως δράστης. Αυτό που θέλουν να μάθουν είναι τον τρόπο με τον οποίο ο 50χρονος παρέσυρε τον Μπάμπη στο ραντεβού θανάτου, το τι διημείφθη μεταξύ τους πριν τη συνάντηση καθώς και αν υπάρχει τρίτο άτομο που να εμπλέκεται στο έγκλημα ή να γνώριζε για τη δολοφονία.

«Ίσως κάποιος ή κάποιοι να ήξεραν για το έγκλημα»

Αστυνομικές πηγές, μιλώντας στο «ΘΕΜΑ», ανέφεραν πως από την έρευνα δεν φαίνεται να προκύπτει η εμπλοκή τρίτου ατόμου. Ωστόσο άφησαν ανοιχτό το ενδεχόμενο κάποιος ή κάποιοι να γνώριζαν για τη δολοφονία και να κράτησαν το στόμα τους κλειστό. Άποψη την οποία ενστερνίζεται και ο ιδιωτικός ερευνητής Γιώργος Τσούκαλης ο οποίος, σε δηλώσεις του στο «ΘΕΜΑ», ανέφερε πως είναι πιθανό κάποιοι (χωρίς να συμμετείχαν) να γνώριζαν για το έγκλημα ή να το έμαθαν εκ των υστέρων.

«Απ’ ότι φαίνεται στη σκηνή του εγκλήματος δεν υπήρχε τρίτο άτομο αλλά είναι πιθανό κάποιος ή κάποιοι να γνώριζαν για τη δολοφονία ή να το έμαθαν εκ των υστέρων. Και αυτό είναι σοβαρό αδίκημα. Είναι υπόθαλψη εγκληματία» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Το ενδεχόμενο αυτό εξετάζεται με τις έρευνες να στρέφονται γύρω από την παρέα του βασικού κατηγορουμένου και τις Αρχές να έχουν θέσει στο μικροσκόπιο τα πρόσωπα με το οποία αντάλλαξε μηνύματα ή συνομίλησε ο κρεοπώλης πριν, κατά τη διάρκεια και μετά το έγκλημα. Η εν λόγω έρευνα βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη καθώς ο 50χρονος είχε φροντίσει να σβήσει τις κλήσεις και τα μηνύματα που είχε ανταλλάξει εκείνη την ημέρα.

Στο μικροσκόπιο το DNA – Ψάχνουν το κινητό και την καραμπίνα

Την ίδια ώρα με αγωνία αναμένονται τα αποτελέσματα που θα προκύψουν από την αντιπαραβολή του γενετικού υλικού του κατηγορούμενου με το DNA που συλλέχθηκε από τα νύχια του θύματος. Αν και τα στοιχεία που έχουν συλλεχθεί για την υπόθεση είναι πολλά και σημαντικά, ο εντοπισμός του DNA του κρεοπώλη στα νύχια του Μπάμπη θα «έδενε» απόλυτα την υπόθεση και θα αποδομούσε έτη περαιτέρω τους ισχυρισμούς του 50χρονου ο οποίος, αν και έχει βρεθεί ψευδόμενος ουκ ολίγες φορές, συνεχίζει με επιμονή να αρνείται την εμπλοκή του στο έγκλημα.

Αυτός είναι και ο λόγος που οι Αρχές συνεχίζουν τις έρευνες στο σημείο που βρέθηκε η σορός του 31χρονου αλλά και στην ευρύτερη περιοχή προκειμένου να βρουν το κινητό και την καραμπίνα του η οποία εκτιμάται ότι είναι και το όπλο του εγκλήματος. Καλά ενημερωμένες πηγές εξήγησαν στο «ΘΕΜΑ» πως ο εντοπισμός του κινητού του Μπάμπη θα έδινε σημαντικές απαντήσεις για το τι συνέβη εκείνη τη νύχτα, συμπληρώνοντας ωστόσο πως ο εντοπισμός του είναι εξαιρετικά δύσκολος.

Όσον αφορά στην καραμπίνα του Μπάμπη, οι ίδιες πηγές εμφανίστηκαν πιο αισιόδοξες αναφορικά με τις πιθανότητες να βρεθεί, προσθέτοντας πως στην περίπτωση αυτή θα αποτελούσε πολύ σημαντικό στοιχείο για το «δέσιμο» της υπόθεσης καθώς μέσα από τα αποτυπώματα θα ταυτοποιούνταν κατά απόλυτο τρόπο ο δράστης.

Τα τρία ψέματα, οι αντιφάσεις και τα 11 κρίσιμα λεπτά

Από την έρευνα πάντως της ΕΛ.ΑΣ. έχει προκύψει πλήθος στοιχείων που δείχνουν προς μία συγκεκριμένη κατεύθυνση. Αυτή του 50χρονου κατηγορουμένου. Τόσο οι ισχυρισμοί του για το δρομολόγιο που υποτίθεται ότι ακολούθησε τη νύχτα της εξαφάνισης του Μπάμπη οι οποίοι αποδομήθηκαν πλήρως από τις κάμερες της περιοχής, όσο και τα ψέματα τα οποία εκστόμισε αναφορικά με κενά μνήμης τα οποία υποτίθεται ότι προκλήθηκαν από χρήση ναρκωτικών που δεν έγινε ποτέ, αποτελούν ψηφίδες που συνθέτουν το πορτραίτο της πιθανής ενοχής του.

Όπως προκύπτει συγκεκριμένα από τον φάκελο της υπόθεσης, ο οποίος βρίσκεται στη διάθεση του «Θέματος», ο 50χρονος έχει πει στις Αρχές τρία σοβαρά ψέματα, ενώ έχει υποπέσει και σε σωρεία αντιφάσεων.

Η πρώτη αναληθής του δήλωση έχει να κάνει με το δρομολόγιο που υποτίθεται ότι ακολούθησε τη νύχτα της δολοφονίας. Δήλωσε συγκεκριμένα ότι έχοντας επιβιβάσει στο τζιπάκι του τον Μπάμπη, κινήθηκε προς το Ευηνοχώρι, πραγματοποίησε αναστροφή στον κόμβο ΤΕΙ και επέστρεψε, όπως δήλωσε, προς το Μεσολόγγι. Το γεγονός αυτό αποδείχθηκε όμως ότι είναι ψευδές μιας και από την επισκόπηση των καμερών προέκυψε ότι οδηγώντας το όχημα του διήλθε τελικά τον κόμβο ΤΕΙ και κινήθηκε προς Ευηνοχώρι και εν συνεχεία στην περιοχή του κάμπου του Ευηνοχωρίου.

Δεύτερον δήλωσε ότι επιστρέφοντας προς Μεσολόγγι, μετά την υποτιθέμενη αποβίβαση του Μπάμπη, κινήθηκε απευθείας προς ένα μίνι μάρκετ. Όμως και ο ισχυρισμός αυτός αποδείχθηκε ψευδής καθώς, όπως προέκυψε από τις κάμερες, ο κρεοπώλης επιστρέφοντας προς το Μεσολόγγι, αρχικά κινήθηκε προς την περιοχή των «Λυομένων» όπου παρέμεινε για 11 λεπτά περίπου και ακολούθως κινήθηκε προς το κατάστημα που δήλωσε αρχικά.

Πρόκειται για 11 κρίσιμα λεπτά κατά τα οποία ακόμα παραμένει άγνωστο το τι ακριβώς έκανε ο 50χρονος. Αν προέβη δηλαδή σε κάποια πράξη σχετική με τη δολοφονία ή αν επικοινώνησε με κάποιον ή κάποιους ζητώντας συνδρομή ή βοήθεια.

Τρίτον ο κατηγορούμενος δήλωσε ότι ο χρόνος που πραγματοποίησε την διαδρομή Αγίου Αθανασίου – κόμβος ΤΕΙ – μίνι μάρκετ, χωρίς στάσεις, ήταν περίπου 24 με 34 λεπτά. Όμως η ίδια διαδρομή έγινε από αστυνομικούς και υπό την παρουσία του και διήρκησε μόλις 10 λεπτά.

«Μου είπε πως τον περιμένει “κάποιος κάπου”»

Κατά την απολογία του ενώπιον της Ανακρίτριας Μεσολογγίου, ο 50χρονος επέμεινε στη αθωότητά του και αναφέρθηκε στις οικονομικές συναλλαγές που είχε με το θύμα.

Ο κατηγορούμενος επιβεβαίωσε πως είχε δανειστεί χρήματα από τον 31χρονο τον περασμένο Ιούνιο αλλά έκανε λόγο για ένα μικρότερο πόσο το οποίο, κατά τα λεγόμενά του, είχε επιστρέψει στο θύμα. «Είχα δανειστεί τον Ιούνιο του 2023 6.500 ευρώ και 1.000 ευρώ μου έδωσε τέλη Σεπτεμβρίου, αρχές Οκτωβρίου. Μόνο αυτά τα χρήματα είχα πάρει από αυτόν.

Τα 6.500 ευρώ ο Μπάμπης μου τα έστειλε σε λογαριασμό επειδή βρισκόταν στο Εξωτερικό και τα 1.000 μου τα έδωσε στο χέρι, στο κρεοπωλείο, πριν φύγει για το Εξωτερικό. Εγώ, τα χρήματα αυτά του τα επέστρεψα όλα στο χέρι και δη τα 6.500 ευρώ μετά της Παναγίας και τα 1.000 ευρώ τώρα, μέσα στις γιορτές των Χριστουγέννων και αυτό γιατί μετά τις γιορτές που σας ανέφερα είχα αυξημένα έσοδα στο κρεοπωλείο και μπόρεσα να μαζέψω τα χρήματα» ανέφερε συγκεκριμένα.

Σε ερώτηση της Ανακρίτριας για τις 3.000 ευρώ που αναγράφονται σε τετράδιο με σημειώσεις του Μπάμπη και για τις 17.000 ευρώ που ανέφερε η μητέρα του θύματος ο 50χρονος απάντησε: «Δεν έχω ιδέα για αυτά τα χρηματικά ποσά. Όπως σας είπα, τα μόνα χρηματικά ποσά που δανείστηκα είναι τα 6.500 και τα 1.000 ευρώ».

Για τις συνομιλίες που είχε με τον Μπάμπη στις 4 Γενάρη ανέφερε: «Ο Μπάμπης ήρθε στο μαγαζί μόνος του το απόγευμα, γύρω στις 17.30, και μου ζήτησε να τον πάω κάπου χωρίς να μου πει που. Εγώ δέχθηκα, του είπα να μείνει για καφέ αλλά βιαζόταν και έφυγε. Με κάλεσε δύο φορές, η τελευταία ήταν γύρω στις 20.25 και η πρώτη ήταν λίγο νωρίτερα, δεν θυμάμαι ακριβώς. Εγώ δεν θυμάμαι να τον κάλεσα».

Σε αυτό το σημείο, ωστόσο, ο κατηγορούμενος σε ερώτηση για μια κλήση προς τον Μπάμπη, διάρκειας 12 δευτερόλεπτων στις 18.25, όπως αυτή προέκυψε από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου, απάντησε πως δεν θυμάται να τον κάλεσε.

Ο 50χρονος κατόπιν ανέφερε ότι όταν συνάντησε τον Μπάμπη αυτός είχε μαζί του ένα όπλο και σε ερώτηση που του έκανε αν θα πάει για κυνήγι ο 31χρονος του απάντησε πως τον περιμένει «κάποιος κάπου».

Για το γεγονός ότι στους Αστυνομικούς είπε ότι αποβίβασε τον Μπάμπη στον κόμβο των ΤΕΙ και κάνοντας αναστροφή επέστρεψε στο σπίτι του με μια ενδιάμεση στάση σε ένα κατάστημα, μεταξύ 21.00 και 21.10 ανέφερε: «Αυτό ήταν η μεγαλύτερη βλακεία που έκανα και το μετανιώνω που δεν το είπα από την αρχή. Οι Αστυνομικοί δεν μου είπαν ότι ο Μπάμπης είχε εξαφανιστεί και για αυτό εγώ δεν το θεώρησα σημαντικό».

Τέλος, στην απολογία του ο 50χρονος αποκάλυψε και όσα του είχε εκμυστηρευθεί ο Μπάμπης για το κυνήγι θησαυρών με το οποίο φέρεται να ασχολούταν τα τελευταία δύο χρόνια, σύμφωνα με τον κατηγορούμενο. «Εδώ και δύο χρόνια σε συζητήσεις μας μου είχε πει ότι ψάχνει για θησαυρούς, λίρες και τέτοια πράγματα. Ξέρω κιόλας ότι συνεργάζεται με κάποιον από το Αιτωλικό και με κάποιον από το Αγρίνιο,

τα ονόματα των οποίων δεν μου είπε, και ότι είχαν ήδη πάει σε ένα πηγάδι, στην περιοχή των ΤΕΙ, κοντά σε μια εκκλησία, με ένα μηχάνημα. Ήθελε δε να αγοράσει ένα μηχάνημα για 1.300 ευρώ, όπως μου είπε, και εγώ του είχα πει ότι πρέπει να βγάλει άδεια γιατί είναι παράνομο. Και αυτός μου είπε ότι θα βγάλει άδεια για να το έχει στο αυτοκίνητό του».

Το διαβάσαμε εδώ protothema.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button