ΔΙΑΦΟΡΑ

ΥΠΕΡΟΧΟ: Ένας πύργος του 19ου αιώνα στη Μάνη μεταμορφώνεται σε boutique αρχιτεκτονικό ξενώνα…με θέα συγκλονιστική!

 

Oι πύργοι, αυτά τα ψηλόλιγνα και επιβλητικά πρίσματα, αποτελούν την πιο πεισματική και απόλυτη έκφραση της Μανιάτικης οικοδομής. Στα περίχωρα των οικισμών ιδρύονταν τα «ξεμόνια», σαν ερείσματα για την προάσπιση ή την επέκταση της κτηματικής περιουσίας. Εξυπηρετούσαν τον έλεγχο, τον αποκλεισμό ή την απομάκρυνση των αντιπάλων, αλλά και την εκτόνωση της πίεσης, από την κύρια εγκατάσταση προς νέα εδάφη. Αντιπροσωπευτικό δείγμα «ξεμονιού» του νότου, με οργάνωση παλαιού τύπου, είναι ο πύργος του 19ου αιώνα, με τη χαρακτηριστική, αγέρωχη και δυναμική παρουσία που βρίσκεται σε στρατηγικό σημείο με εκπληκτική θέα προς τη θάλασσα και την ενδοχώρα.

Το υπέροχο Tainaron Blue Retreat, στο νοτιότερο άκρο της ηπειρωτικής Ελλάδας, είναι σήμερα η ολοκαίνουργια άφιξη στο χώρο των boutique hotels στη Μάνη και κατάφερε μέσα σε λίγους μήνες να κερδίσει τη θέση του στο διεθνές Wallpaper, στο έγκριτο DeZeen και σε δεκάδες ακόμη ξένα έντυπα και sites.

Το εντυπωσιακό αυτό remake υπογράφουν οι Κώστας Ζούβελος και Κασσιανή Θεοδωρακάκου οι οποίοι όταν πριν αρκετά χρόνια αντίκρισαν τον τότε ερειπωμένο πύργο, τον ερωτεύτηκαν και έβαλαν το αρχιτεκτονικό στοίχημα να του χαρίσουν νέα ζωή παραλάμβάνοντάς τον από τις προηγούμενες γενιές και παραδίδοντάς τον στις επόμενες.

http://tainaron-blue.com/   • Μελέτη επίβλεψη: Κώστας Ζούβελος + Κασσιανή Θεοδωρακάκου – http://oikadedesign.gr/ Αρχιτέκτoνες μηχανικοί ΕΜΠ • Φωτογράφιση: George Meitner • Air shooting: Marc Sagot
πηγή:lifo.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button