ΔΙΑΦΟΡΑ

Τι σχέση έχουν οι Έλληνες με την Εκκλησία και κατά πόσο τηρούν τα έθιμα; Δείτε τι απαντούν!

 

Μια έρευνα που παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, η οποία καταγράφει τη σχέση των Ελλήνων με την Εκκλησία, δημοσιεύει το «Βήμα της Κυριακής».

Σύμφωνα με την έρευνα της Κάπα Research, το ποσοστό των Ελλήνων που δηλώνουν θρησκευόμενοι είναι μειωμένο κατά 34% (σε σχέση με το 2006), ενώ, το ποσοστό εκείνων που πηγαίνουν στην Εκκλησία είναι μειωμένο κατά 16%.

Την ίδια στιγμή αυξήθηκε κατά 13% το ποσοστό των Ελλήνων που δηλώνουν ότι το Πάσχα δεν τους λέει τίποτα, ωστόσο, την ίδια στιγμή, τηρούν τα πατροπαράδοτα έθιμα.

Το 75,2% δηλώνει ότι πηγαίνει στην εκκλησία την Ανάσταση και το 45,2% νηστεύει τη Μεγάλη Εβδομάδα. Παρ’ όλα αυτά μόνο το 9,9% των ερωτηθέντων νηστεύει τη Σαρακοστή.

Η έρευνα δείχνει ακόμη, ότι το 74,2% των Ελλήνων πιστεύουν στον Θεό, το 62,5% στο μάτι, το 41,4% στα θαύματα, το 43,8% στον Σατανά, το 37,8% στην ύπαρξη εξωγήινων και το 31,8% στη Δευτέρα Παρουσία.

 

Πηγή: iefimerida.gr

 

 

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button