ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κηδεύθηκε η Καθηγουμένη της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως Θεοτόκου γερόντισσα Μακαρία, ΕΙΚΟΝΕΣ

Γράφει ο π. Νικόλαος Κατσηδήμας, εφημέριος Ιερού Ναού Αγίου Σπυρίδωνος Πύργου.

Πάνδημα κηδεύθηκε σήμερα Τετάρτη 13 Ιανουαρίου, η Καθηγουμένη της Ιστορικής Ιεράς Μονής Κοιμήσεως Θεοτόκου της Σκαφιδιάς στον Πύργο Ηλείας, σεβαστή γερόντισσα Μακαρία κατά κόσμον Άννα Αναστασοπούλου, η οποία εκοιμήθη εν Κυρίω ειρηνικά γαλήνια και οσιακά, τις πρώτες πρωϊνές ώρες της Τρίτης 12 Ιανουαρίου.

Η μακαριστή γερόντισσα Μακαρία, εισόδευσε εις τας αυλάς του Κυρίου εις ηλικία 20 ετών στην Ιερά Μονή Παναγίας Κρεμαστής στο Λάνθι Ηλείας, από όπου και καταγόταν αρχίζοντας έτσι την μοναχική της πολιτεία κατά το έτος 1948 και εν συνεχεία το έτος 1972 μετέβη στην Ιστορική Ιερά Μονή Σκαφιδιάς όπου και διετέλεσε Ηγουμένη αυτής, επί 44 έτη, μέχρι την χθεσινή ημέρα της κοιμήσεώς της, συμπληρώνοντας έτσι 68 συναπτά έτη Θεάρεστης μοναχικής άσκησης, εργαζόμενη ακάματα και προσευχόμενη ανύστακτα νυχθημερόν, ανακαινίζοντας εκ βάθρων την εγκαταλελειμμένη Ιερά Μονή, καθιστώντας αυτή τηλαυγή πνευματικό φάρο, ασφαλές λιμάνι αναψυχής και πνευματικό εργαστήρι των Χριστιανών της περιοχής καθώς επίσης και πολλών άλλων προσκυνητών του Νομού Ηλείας και όχι μόνον όπως τόνισε χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων ο Θεοφιλέστατος κ. Αθανάσιος στον επικήδειο λόγο του.

Της εξοδίου ακολουθίας η οποία τελέσθηκε στο καθολικό της Ιεράς Μονής, μετά την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία σύμφωνα με το μοναχικό τυπικό, προέστη ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ωλένης κ.κ. Αθανάσιος, εκπροσωπώντας παράλληλα τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ηλείας κ.κ. Γερμανό, ο οποίος δεν κατέστη δυνατόν να παραστεί λόγω της σμμέτοχής του, στις εργασίες της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου ως Αντιπροέδρου αυτής, οι οποίες διεξάγονται αυτές τις ημέρες στην Αθήνα, μεταφέροντας τις προσευχές του για την ανάπαυση μακαριστής γερόντισσας εν χώρα ζώντων… και εν σκηναίς δικαίων.. καθώς επίσης και τα εγκάρδια συλληπητηρία αυτού, προς την πενθούσα μοναστική αδελφότητα.

Αξίζει δε να σημειωθεί ότι πλειάδα Ιερέων, καθώς επίσης αντιπροσωπείες μοναστικών αδελφοτήτων εκ της Ιεράς Μητροπόλεως και πλήθος Χριστιανών του Δ.Δ. της Σκαφιδιάς καθώς επίσης και του Δήμου Πύργου, αποχαιρέτησαν και συνόδεψαν την μακαριστή γερόντισσα στην αιωνιότητα, εναποθέτοντας με δάκρυα το σεπτό λείψανό της, εις το καινόν αυτής μνημείον… στο Κοιμητήριο της Μονής.

IMG_1239.JPG
IMG_1241.JPG
IMG_1278.JPG
IMG_1281.JPG
IMG_1286.JPG
IMG_1288.JPG
IMG_1289.JPG
IMG_1302.JPG
IMG_1306.JPG
IMG_1327.JPG
IMG_1334.JPG
IMG_1349.JPG
agioritikovima.gr
πηγη greekpress.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button