ΔΙΑΦΟΡΑ

Πέθανε ο Σταμάτης Γιαννούλης – Θλίψη στον χώρο του κινηματογράφου και της τηλεόρασης

Έφυγε από τη ζωή ο κινηματογραφιστής Σταμάτης Γιαννούλης. Συνεργάστηκε με κορυφαίους Έλληνες σκηνοθέτες, όπως οι, Σταύρος Τορνές, Περικλής Χούρσογλου, Σωτήρης Γκορίτσας. Έβαλε τη σφραγίδα του σε αγαπημένες ταινίες, όπως το «Βαλκανιζατέρ» του Γκορίτσα.

Ένας από τους σημαντικότερους κινηματογραφιστές σκηνοθέτες, ο Σταμάτης Γιαννούλης έχασε τη μάχη που έδινε με τον καρκίνο, σκορπώντας θλίψη στον κόσμο του σινεμά, αλλά και της τηλεόρασης. Έβαλε την καλλιτεχνική του υπογραφή και στις ταινίες «Ένας Ερωδιός για την Γερμανία», «Μπαλαμός», «Καρκαλού», «Λευτέρης Δημακόπουλος», «Εφήμερη Πόλη», «Έναστρος Θόλος», «Ο κύριος με τα γκρι», «Από το χιόνι» και το «Βαλκανιζατέρ».

Επιπλέον, η πρώτη ταινία μικρού μήκους που σκηνοθέτησε, η «Lucy», συμμετείχε το 2016 στο Διεθνές Φεστιβάλ Δράμας. Παράλληλα εργάστηκε και στη μικρή οθόνη για τις ανάγκες της εκπομπής «Το Αλάτι της Γης» και της σειράς «Ο Πρίγκηπας». Ο Σταμάτης Γιαννούλης υπήρξε, επίσης, ιδρυτικό μέλος της Ένωσης Ελλήνων Κινηματογραφιστών.

Σταμάτης Γιαννούλης: Αντίο από το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου Για την απώλεια του διευθυντή φωτογραφίας, σκηνοθέτη Σταμάτη Γιαννούλη που έφυγε την Τρίτη (26.04.2022) από τη ζωή μετά από μάχη με τον καρκίνο, το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου εκφράζει βαθιά συλλυπητήρια στους οικείους του και την κινηματογραφική κοινότητα.

«Η απώλεια του Σταμάτη Γιαννούλη θλίβει την κινηματογραφική μας κοινότητα. Ο Σταμάτης Γιαννούλης υπήρξε διευθυντής φωτογραφίας αλλά και σκηνοθέτης. Το βλέμμα του και η ευαισθησία του άφησαν το αποτύπωμά τους σε σημαντικές ταινίες όπως: «Μπαλαμός» και «Καρκαλού» του Σταύρου Τορνέ, «Λευτέρης Δημακόπουλος» και «Ο κύριος με τα γκρί» του Περικλή Χούρσογλου, «Από το χιόνι» και «Βαλκανιζατέρ» του Σωτήρη Γκορίτσα, «Εφήμερη πόλη» του Γιώργου Ζαφείρη, αναφέρει το μήνυμα του ΕΚΚ.

Θρήνος: Πέθανε η ηθοποιός Αλέκα Λαμπρινού

Αλέκα Λαμπρινού: Την τελευταία της πνοή άφησε η γνωστή ηθοποιός, κόρη της ηθοποιού Ρίτας Λαμπρινού, το Σάββατο 30 Απριλίου.

Έφυγε από την ζωή το Σάββατο 30 Απριλίου η ηθοποιός Αλέκα Λαμπρινού.

Η εκλιπούσα ήταν κόρη της ηθοποιού Ρίτας Λαμπρινού και τα τελευταία 12 χρόνια είχε αποσυρθεί από τον χώρο της υποκριτικής.

Τη δυσάρεστη είδηση έκανε γνωστή με ανάρτησή του στην προσωπική του σελίδα στο Facebook, ο πρόεδρος του Σώματος Ελλήνων Ηθοποιών, Σπύρος Μπιμπίλας. Έγραψε συγκεκριμένα:

«Με μεγάλη θλίψη έμαθα πριν από λίγο από τη συμμαθήτρια της από το δημοτικό φίλη μου ηθοποιό Ζωή Ρηγοπούλου πως έφυγε από κοντά μας στις 30 Απριλίου στην Θεσσαλονίκη η τόσο γλυκιά Αλέκα Λαμπρινού που είχε αποσυρθεί τα τελευταία 12 χρόνια, κόρη της ηθοποιού Ρίτας Λαμπρινού, που κάποτε ομόρφαινε το θέατρο και την τηλεόραση μας με την παρουσία και το ταλέντο της.. Καλό ταξίδι καλή μας φίλη και συνάδελφε…».

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button