ΔΙΑΦΟΡΑ

Σοκαριστικό ατύχημα στην Αυστραλία: Νεκρά τα παιδιά που έπαιζαν σε φουσκωτό κάστρο

Πέντε παιδιά έχασαν τη ζωή τους και αρκετά άλλα τραυματίστηκαν σοβαρά σήμερα στην Αυστραλία, όταν φουσκωτό πλαστικό κάστρο μέσα στο οποίο έπαιζαν παρασύρθηκε από μία σφοδρή ριπή ανέμου.

Το δυστύχημα σημειώθηκε στο νησί της Τασμανίας κατά τη διάρκεια γιορτής για το τέλος της σχολικής χρονιάς σε Δημοτικό του Ντέβονπορτ.

Τα παιδιά έπεσαν από ύψος περίπου δέκα μέτρων. Τα τέσσερα, ηλικίας από 10 ως 12 ετών, έχασαν τη ζωή τους επιτόπου και το πέμπτο υπέκυψε στα τραύματά του στο νοσοκομείο, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία της Τασμανίας, η οποία άρχισε έρευνα για το δυστύχημα.

Εικόνες που μεταδόθηκαν από τα μέσα ενημέρωσης έδειχναν αστυνομικούς να έχουν καταρρεύσει και να περιγράφουν «πολύ δύσκολες και οδυνηρές σκηνές».

Ο δε πρωθυπουργός της Αυστραλίας Σκοτ Μόρισον χαρακτήρισε «σπαρακτικό» το δυστύχημα. «Μικρά παιδιά διασκέδαζαν στην ύπαιθρο με τις οικογένειές τους και αυτό μετατράπηκε σ’ αυτή τη φρικτή τραγωδία», δήλωσε.

Η μετεωρολογική υπηρεσία είχε προβλέψει «ασθενείς ανέμους» και ηλιοφάνεια για σήμερα, καθώς ξεκινά το καλοκαίρι του νότιου ημισφαιρίου.

πηγη pontosnews.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button