ΔΙΑΦΟΡΑ

Άσχημα τα νέα για τους εμβολιασμένους που κόλλησαν κορωνοϊό

Οι υποπαραλλαγές της όμικρον αποδεικνύονται ότι “σπάνε” την ανοσία, με αποτέλεσμα να αποτελούν απειλή, τόσο για τους εμβολιασμένους, όσο και για εκείνους που ήδη έχουν νοσήσει από κορωνοϊό. Σύμφωνα με μια έκθεση, που δημοσιεύτηκε χθες, Τετάρτη, στο New England Journal of Medicine, η υποπαραλλαγή BA.4.6 θα μπορούσε να προκαλέσει επαναμόλυνση.

Μπορεί το BA.4.6 να αντιπροσώπευε λίγο περισσότερο από το 12% των νέων περιπτώσεων Covid στις ΗΠΑ, αλλά έχει εντοπιστεί σχεδόν στο 68% των νέων περιπτώσεων, όπως αναφέρουν τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων. Οι υποπαραλλαγές της όμικρον γίνονται πιο μεταδοτικές και ανησυχητικές

Αυτές οι υποπαραλλαγές απέχουν πολύ από τα μόνα στελέχη που προσέχουν οι ειδικοί σε όλο τον κόσμο. Άλλες υποπαραλλαγές της όμικρον, που έχουν κεντρίσει το ενδιαφέρον των επιστημόνων και προκαλούν ανησυχία, διαβάζονται σαν μια ιογενής σούπα αλφαβήτου: BQ.1, BQ.1.1, BF.7. (Αυτά τα τρία, όπως αποδεικνύεται, το καθένα αντιπροσωπεύει περίπου το 5% των νέων κρουσμάτων στις ΗΠΑ.)

“Είναι εκπληκτικό να βλέπεις πώς ο ιός συνεχίζει να μεταλλάσσεται με τόσο γρήγορο ρυθμό. Αυτή είναι ουσιαστικά η εξέλιξη του ιού στα στεροειδή”, υπογράμμισε ο συγγραφέας της μελέτης Δρ. Dan Barouch, διευθυντής του Κέντρου Ιολογίας και Έρευνας Εμβολίων στο Ιατρικό Κέντρο Beth Israel Deaconess στη Βοστώνη. Η μελέτη του Barouch για τις υποπαραλλαγές της όμικρον ήταν μικρή, όπως αναφέρει το Nbc, συμπεριλαμβανομένων μόλις 35 ατόμων, τα οποία είχαν είτε το εμβόλιο για τον κορωνοϊό, είτε μια λοίμωξη από όμικρον.

Οι περισσότεροι, ανεξάρτητα από προηγούμενη μόλυνση, είχαν τουλάχιστον τρεις δόσεις εμβολίου κατά του κορωνοϊού και τα δείγματα αίματος έδειξαν ότι τα αντισώματα που προορίζονται να εξουδετερώσουν το BA.4.6 ήταν περίπου δύο φορές χαμηλότερα από τα αντισώματα για το BA.5.

«Αυτό υποδηλώνει ότι η omicron συνεχίζει να εξελίσσεται και συνεχίζει να εξελίσσεται με τρόπο που γίνεται πιο μεταδοτική και ικανή για να ξεφύγει από τα εμβόλια και τις ανοσολογικές αποκρίσεις. Τα αποτελέσματα είναι στην πραγματικότητα ένας προάγγελος για νέες παραλλαγές που μπορεί να είναι ακόμη πιο ανησυχητικές. Ο ιός διαφοροποιείται πολύ γρήγορα», επεσήμανε ο Bill Hanage, αναπληρωτής καθηγητής επιδημιολογίας στο Harvard T.H. Σχολή Δημόσιας Υγείας Chan, για τις υποπαραλλαγές της Όμικρον.

πηγη viralgreece.eu

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button