ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Υπέροχη σιροπιαστή Σουσαμόπιτα!

 

Υλικά

  • 450 γραμμ. φύλλα «Κιχί» alfa
  • 1 φλ. βούτυρο
  • Για τη γέµιση
  • 1/3 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 3 φλ. καρυδόψιχα χοντροκομμένη
  • 1 φλ. φρυγανιά
  • 2 κ.σ. κανέλα
  • 1 φλ. σουσάμι καβουρντισμένο
  • Για το σιρόπι
  • 2½ φλ. ζάχαρη
  • 2 φλ. τσαγιού νερό
  • 2 κ.σ. μέλι θυμαρίσιο
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • 1 φλούδα λεμόνι
  • 1/2 λεμόνι (χυμός)

 

Εκτέλεση

1. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της γέμισης: την καρυδόψιχα, τη φρυγανιά, το σουσάμι, τη ζάχαρη και την κανέλα μ” ένα κουτάλι. Χρησιμοποιούμε ταψί για πίτα ρηχό (34 εκ.), απλώνουμε ένα ένα φύλλο στον πάγκο εργασίας και πασπαλίζουμε σε όλη την επιφάνεια 2 κ.σ. γέμιση. Σουρώνουμε το φύλλο σε πλισέ (φυσαρμόνικα) και το βάζουμε στο ταψί. Συνεχίζουμε έτσι με όλα τα υπόλοιπα φύλλα και τη γέμιση, βάζοντας το ένα πλισέ φύλλο δίπλα στο άλλο, ώστε να γεμίσει όλο το ταψί. Χαράζουμε σε κομμάτια.

2. Ζεσταίνουμε καλά το βούτυρο να κάψει και περιχύνουμε την πίτα ζεματίζοντάς την. Έχουμε ήδη προθερμάνει το φούρνο στους 160°C στις αντιστάσεις και τοποθετούμε το ταψί στην τελευταία σχάρα. Στη συνέχεια  ψήνουμε την πίτα για 1 ώρα μέχρι να ροδίσει καλά.

3. Ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας για 5΄ όλα τα υλικά μαζί εκτός από το λεμόνι, το οποίο προσθέτουμε το τελευταίο λεπτό, ίσα για να πάρει βράση. Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει.

4. Μόλις βγάλουμε καυτή την πίτα από το φούρνο την περιχύνουμε με το κρύο σιρόπι. Την αφήνουμε να το πιει, να κρυώσει καλά και μετά τη σερβίρουμε.

 

πηγη http://blog.focuswebtv.gr/

 

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button