ΔΙΑΦΟΡΑ

Τραγωδία: Πέθανε ο εργαζόμενος που έπεσε από ύψος

Δυσάρεστη εξέλιξη είχε ο τραυματισμός του εργαζόμενου που σήμερα το πρωί έπεσε από ύψος πε΄ριπου 5 μέτρων ενώ εκτελούσε εργασίες σε ξενοδοχείο στη Σταλίδα.

Σύμφωνα με τα όσα επιβεβαίωσε στο ekriti ο Διοικητής του ΠΑΓΝΗ Γιώργος Χαλκιαδάκης, ο άτυχος 46χρονος κατέληξε λίγη ώρα μετά την μεταφορά του στο νοσοκομείο λόγω των βαρύτατων τραυμάτων που είχε υποστεί στο κεφάλι.

Στο σημείο του τραγικού συμβάντος πήγε και η Επιθεώρηση Εργασίας με μέλη της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου προκειμένου να κάνουν αυτοψία στο χώρο. Τραγωδία στη Σταλίδα. Δυσάρεστη εξέλιξη είχε ο τραυματισμός του εργαζομένου που το πρωί της Τρίτης έπεσε από ύψος περίπου 5 μέτρων ενώ εκτελούσε εργασίες σε ξενοδοχείο στη Σταλίδα. Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες του cretapost, ο άτυχος άνδρας πραγματοποιούσε εργασίες συντήρησης σε μία πινακίδα σε ξενοδοχείο της Σταλίδας. Ο 46χρονος, την ώρα που βρισκόταν σε μεγάλο ύψος, έχασε την ισορροπία του και έπεσε στο… κενό με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο κεφάλι.

Δυστυχώς, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών, ο 46χρονος υπέκυψε στα τραύματά του βυθίζοντας στο πένθος την οικογένειά του.

Οικοδόμοι Ηρακλείου: «Δεν λαμβάνονται τα απαραίτητα μέτρα» Συλλυπητήρια ανακοίνωσε εξέδωσαν οι Οικοδόμοι Ηρακλείου με αφορμή το νέο εργατικό δυστύχημα. Στην ανακοίνωσή τους οι οικοδόμοι κάνουν λόγο πως δεν λαμβάνονται τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των εργαζομένων ενώ μεγάλο πρόβλημα αποτελεί και η υποστελέχωσης των υπηρεσιών της Επιθεώρησης Εργασίας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του συναδέλφου Γ.Ζ, 46 ετών που έχασε την ζωή του ενώ δούλευε σε έργο συντήρησης πινακίδας ξενοδοχείου. Η κατάσταση στους χώρους δουλειάς είναι εκρηκτική. Από την μία δεν παίρνονται τα απαραίτητα μέτρα για να προφυλαχτούμε και εν μέσω πανδημίας και από την άλλη η εντατικοποίηση έχει βαρέσει κόκκινο, ειδικά στις ξενοδοχειακές μονάδες που λόγω χρονοδιαγραμμάτων ολοένα η κατάσταση που διαμορφώνεται χειροτερεύει.

Οι υποστελεχομένες υπηρεσίες της Επιθεώρησης Εργασίας, η ανασφάλιστη εργασία που θεριεύει με ευθύνη της σημερινής κυβέρνησης και των προηγούμενων, έχουν φτάσει σε τέλμα. Όλα αυτά δημιουργούν τις προϋποθέσεις να μεγαλώνει καθημερινά η λίστα των συναδέλφων που θρηνούμε.

Απέναντι σ’ αυτή την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στους χώρους δουλειάς προτάσσουμε τα δικά μας συμφέροντα, υπερασπιζόμαστε την ιδία μας την ζωή. Με τον οργανωμένο αγώνα, μέσα από τα συνδικάτα μας, δυναμώνουμε την φωνή μας και απαιτούμε: Να παρθούν τώρα όλα τα απαραίτητα μέτρα υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς. Να ενισχυθεί ουσιαστικά το ΣΕΠΕ και να εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι στα εργοτάξια και τα γιαπιά.

ΠΗΓΗ: cretapost.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button