ΔΙΔΑΧΕΣ

Σύντομα η τουρκική ελίτ πρόσφυγες στην ΕΛΛΑΔΑ

Ήρθαν τα χρόνια, οι καιροί να καταλάβουν ότι αυτό το ΦΩΣ που κυνήγησαν επί χρόνια τώρα θα τους φιλοξενήσει.
Οι Τούρκοι το κατάλαβαν πλέον καλά ότι τους πάνε σαν τα παλιά πλοία για διάλυση -scrap metal ship.

Τι ΕΙΧΑΝ στο μυαλό τους οι Αμερικάνοι στο πρόσφατο ΠΑΡΕΛΘΟΝ.

¨Ακριβώς ένα μήνα πριν τα γεγονότα στο Κίεβο της Ουκρανίας τον τουρκικό τύπο τον απασχόλησε μια δήλωση του αμερικανού πρέσβη που αργότερα διαψεύστηκε από τον ίδιο.

¨Η δήλωση του Ερντογάν ακολούθησε αναφορές στα τουρκικά ΜΜΕ, που ήθελαν τον Αμερικανό πρέσβη Φράνσις Ρικιαρντόνε να λέει σε Ευρωπαίους διπλωμάτες πως η Ουάσιγκτον «είχε ζητήσει από την Τουρκία να διακοπούν οι σχέσεις της Halkbank με το Ιράν και δεν μας άκουσαν.

Τώρα παρακολουθείτε την πτώση μιας αυτοκρατορίας».

Ο Ρικιαρντόνε διέψευσε αργότερα τις αναφορές ως ανυπόστατες, λέγοντας πως «κανείς δεν μπορεί να θέτει σε κίνδυνο τις σχέσεις ΗΠΑ και Τουρκίας». Ωστόσο, όπως υποστηρίζει η Hurriyet, η Ουάσιγκτον προειδοποίησε σε αυστηρό τόνο την Άγκυρα πως επανάληψη ανάλογων τουρκικών σχολίων θα βλάψει τις διμερείς σχέσεις.

Τι ΕΧΟΥΝ στο μυαλό τους οι Αμερικάνοι ΣΗΜΕΡΑ.

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ οι ρωσικές «παραβιάσεις»

¨Ο παλαίμαχος Αμερικανός διπλωμάτης, James Jeffrey, πρέσβης των ΗΠΑ στην Τουρκία την περίοδο 2008-2010, άριστος γνώστης των τουρκικών πραγμάτων .

Σύμφωνα με τον Αμερικανό διπλωμάτη που πρόσκειται στο Δημοκρατικό κόμμα των ΗΠΑ, σε ομιλία που έδωσε στο Washigron Institute Στρατηγικών Ερευνών, σχολιάζοντας τι τελευταίες εξελίξεις στο συριακό υποστήριξε ότι οι ρωσικές παραβιάσεις του τουρκικού εναέριου χώρου στην περιοχή του Hatay δεν ήταν καθόλου τυχαίες.

Η εμφάνιση των ρωσικών δυνάμεων στην περιοχή και οι πτήσεις ρωσικών μαχητικών πάνω από το έδαφος της περιοχής, έχουν στείλει διπλό μήνυμα. Από την μια στον τοπικό πληθυσμό ότι υπάρχει κοντά τους μια μεγάλη δύναμη που θα τους υποστηρίξει απέναντι στην καταπίεση της τουρκικής κυβέρνησης και από την άλλη στην ίδια την τουρκική κυβέρνηση, ότι η Ρωσία δεν θα διστάσει παίξει το χαρτί των μειονοτήτων της Τουρκίας αν οι Τούρκοι συνεχίσουν την ίδια πολιτική τους να στηρίζουν τους Τζιχαντιστές στην Συρία και όχι μόνο.¨

Τι είχαν ανέκαθεν οι Τούρκοι στο ΥΠΟΣΥΝΕΙΔΗΤΟ τους.

¨Δεν μπορεί διαφορετικά να εξηγηθεί ο φόβος του ιστορικού Halık İnalcık, που χαίρει μεγάλης εκτίμησης στην Τουρκία που επισήμανε τον μεγάλο κίνδυνο που διατρέχει η Τουρκία από τις εξελίξεις στη Ουκρανία. Ισχυριζόμενος ταυτόχρονα ότι η Ουκρανική κρίση έχει σαν βασικό στόχο την ίδια την Τουρκία και κυρίως την τουρκική κυριαρχία των Στενών και του Βοσπόρου. Υποστηρίζοντας μάλιστα ότι ο βασικός στόχος των Ρώσων είναι η Κωνσταντινούπολη.¨

Τι έχουν στο μυαλό τους οι ΡΩΣΟΙ.

«Η Ρωσία αυτή τη στιγμή δίνει ιερό πόλεμο απέναντι στην τρομοκρατία και τους ισλαμιστές» ανέφερε το πατριαρχείο της Ρωσίας, ενώ ο Πατριάρχης Κύριλλος δήλωσε πως «η Ρωσία πήρε μια υπεύθυνη απόφαση να προστατέψει το λαό της Συρίας από μια τρομοκρατική τυραννία και πρόσθεσε πως η στρατιωτική παρέμβαση ήταν απαραίτητη»!

Τι έχει στο μυαλό του ο ΟΥΡΑΝΟΣ;

Μια Γερόντισσα στις Δυτικές Κυκλάδες την περασμένη δεκαετία αποφάσισε να επεκτείνει το αρχονταρίκι στο Μοναστηράκι της.

Αποβραδίς πριν έρθουν οι εργάτες άκουσε μία φωνή γνωστή της να της λέει…

-ΟΧΙ αρχονταρίκι αλλά να φτιάξεις κοιτώνες για τις τουρκάλες και τα παιδιά τους που θα έρχονται κυνηγημένοι από την μανία των Ρώσων.

Με πνευματική ευθύνη και συνείδηση
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Πηγή: hellasforce.com

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button