ΔΙΑΦΟΡΑ

Σχολεία: Σε ποιες περιοχές δεν θα ανοίξουν λόγω..

Τις αντοχές του Εθνικού Συστήματος Υγείας δοκιμάζει για 4η χρονιά ο κορονοϊός covid-19, αλλά και οι άλλες αναπνευστικές λοιμώξεις που η διασπορά τους το τελευταίο διάστημα καταγράφει αλματώδη αύξηση στην κοινότητα και η κορύφωσή τους αναμένεται τις επόμενες 2 με 3 εβδομάδες. Σε αυτό το πλαίσιο το άνοιγμα των σχολείων αναμένεται να αυξήσει περαιτέρω τα κρούσματα και γι’ αυτό έχουν δοθεί οδηγίες από το υπουργείο Παιδείας.

Την ίδια στιγμή η επιδείνωση του καιρού, δημιούργησε προβλήματα σε πολλές περιοχές της χώρες. Μάλιστα σε κάποιες από αυτές τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά τη Δευτέρα (8/1/24) λόγω της κακοκαιρίας.

Συγκεκριμένα, λόγω της επιδείνωσης του καιρού, τα σχολεία που δε θα λειτουργήσουν τη Δευτέρα (8/1/24) είναι:

Στη Ζάκυνθο. Όλες οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί με απόφαση του Δημάρχου Ζακύνθου κ. Γεωργίου Στασινόπουλου.

Η αναστολή λειτουργίας τους αποφασίστηκε για προληπτικούς λόγους εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων που επικρατούν στο νησί μας τα τελευταία 24ωρα, προκειμένου οι σχολικές μονάδες στο σύνολο τους να ελεγχθούν για τυχόν φθορές.

Στην Πυλαία, όπου σύμφωνα με το voria.gr λόγω των έκτακτων καιρικών φαινομένων και της πτώσης δένδρων στην περίφραξη των σχολείων 2ου Νηπιαγωγείου Πυλαίας και 4ου Δημοτικού Σχολείου Πυλαίας και κυρίως λόγω της καταστροφής των εγκαταστάσεων φυσικού αερίου, τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά τη Δευτέρα 8 Ιανουαρίου.

Στη Λέσβο, το Δημοτικό σχολείο Μολύβου θα είναι κλειστό λόγω των ζημιών που προκλήθηκαν στο σχολείο στη στέγη του από τους πολύ ισχυρούς ανέμους που πνέουν στην περιοχή.

Οι συστάσεις του ΕΟΔΥ για το άνοιγμα των σχολείων

Ο ΕΟΔΥ συστήνει την τήρηση βασικών μέτρων για τη μείωση του κινδύνου μετάδοσης λοιμώξεων σε όλες τις βαθμίδες του εκπαιδευτικού συστήματος:

*Τακτικό πλύσιμο των χεριών με σαπούνι και νερό, εναλλακτικά, συστήνεται η εφαρμογή αλκοολούχου αντισηπτικού διαλύματος.

*Καλός αερισμός των εσωτερικών χώρων διδασκαλίας.

*Αποφυγή συγκεντρώσεων πολλών ατόμων – τήρηση φυσικών αποστάσεων.

*Αποφυγή αγγίγματος προσώπου, μύτης, ματιών και στόματος και πλύσιμο των χεριών καλά πριν και μετά από αυτό.

*Βήχας ή φτέρνισμα στον αγκώνα ή σε χαρτομάντιλο. Αν χρησιμοποιηθεί χαρτομάντιλο, θα πρέπει να πεταχτεί προσεκτικά μετά από μία μόνο χρήση και να ακολουθήσει πλύσιμο των χεριών.

*Εάν κάποιος/α μαθητής/τρια παρουσιάζει συμπτώματα λοίμωξης του αναπνευστικού (πονόλαιμο, βήχα, καταρροή) ή έχει θετικό αποτέλεσμα εργαστηριακού ελέγχου για αναπνευστικό παθογόνο όπως SARS-CoV-2, ιό γρίπης ή RSV, συστήνεται να παραμένει στο σπίτι και να περιορίσει τις επαφές του με άλλα άτομα.

*Η παραμονή στο σπίτι συστήνεται μέχρι την υποχώρηση ή βελτίωση των συμπτωμάτων και την ολοκλήρωση τουλάχιστον 24 ωρών από την πλήρη υποχώρηση του πυρετού (χωρίς τη λήψη αντιπυρετικών σκευασμάτων).

Μέχρι πέντε ημέρες δικαιολογημένες οι απουσίες λόγω κορονοϊού

Παράλληλά, δημοσιοποιήθηκε από το υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού η εγκύκλιος για το θέμα των απουσιών των μαθητών λόγω νόησης από τον COVID-19.

Όπως είχε προαναγγείλει ο υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης, αναφερόμενος στο εν λόγω θέμα «με απόφαση του οικείου Συλλόγου Διδασκόντων/ουσών των σχολικών μονάδων, καταχωρίζονται αλλά δεν προσμετρώνται οι απουσίες από τα μαθήματα μαθητών/τριών έως πέντε (5) εργάσιμων ημερών, που οφείλονται στη νόσηση από κορονοϊό COVID-19, για το σχολικό έτος2023-24.

Η απόφαση αυτή εκδίδεται κατόπιν αιτήσεως των γονέων/κηδεμόνων των μαθητών/τριών ή των ιδίων αν είναι ενήλικοι/ες, μαζί με την οποία προσκομίζεται σχετική υπεύθυνη δήλωση της παρ. 4 του άρθρου 8 του ν. 1599/1986, επιδεικνυόμενης ταυτόχρονα θετικού ελέγχου με τη χρήση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου κορονοϊού COVID-19 (rapid test) ή μοριακού ελέγχου (PCR)».

Το διαβάσαμε εδώ enikos.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button