ΔΙΑΦΟΡΑ

Ουκρανία: Τρεις Έλληνες νεκροί και έξι τραυματίες στο χωριό Σαρτανά

Πληροφορίες κάνουν λόγο για τρεις Έλληνες που έχασαν τη ζωή τους από βομβαρδισμούς στο χωριό Σαρτανά, ενώ υπάρχουν και έξι τραυματίες, εκ των οποίων ένα παιδί.

Όπως μετέδωσε νωρίτερα το Open TV, υπάρχουν τρεις νεκροί και έξι τραυματίες, εκ των οποίων κι ένα παιδί. Ο περιφερειάρχης είπε στο Open ότι όλα τα θύματα είναι ελληνικής καταγωγής. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το περιστατικό επιβεβαιώνεται. Στο χωριό μένουν 8.000 άνθρωποι με ελληνικές ρίζες.  Την πληροφορία μετέδωσε αρχικά ιστοσελίδα στη Μαριούπολη και την επιβεβαίωσε λίγο αργότερα ο πρώην υφυπουργός Εσωτερικών της Ουκρανίας αλλά και ο Περιφερειάρχης της Μαρτιούπολης.

Η Σαρτανά ή ο Σαρτανάς είναι πεδινή κωμόπολη αστικού τύπου στην περιφέρεια Ντονέτσκ της ανατολικής Ουκρανίας. Σύμφωνα με υπολογισμούς του 2020, ο πληθυσμός του ανέρχεται στους 10.240 κατοίκους, η πλειοψηφία των οποίων είναι ελληνικής καταγωγής.

Καταδικάζει το Υπουργείο Εξωτερικών

Με ανακοίνωσή του το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών καταδικάζει απερίφραστα τον βομβαρδισμό αμάχων και κάνει λόγο για τον θάνατο δύο ομογενών καιώς και τον τραυματισμό άλλων έξι, μεταξύ των οποίων και ενός παιδιού.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση του ελληνικού ΥΠΕΞ: “Η Ελλάδα εκφράζει τον αποτροπιασμό της και καταδικάζει απερίφραστα τον βομβαρδισμό αμάχων από ρωσικό αεροσκάφος στα περίχωρα του χωριού Σαρτανά νωρίτερα σήμερα, ο οποίος είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο δύο ομογενών, καθώς και τον τραυματισμό άλλων έξι, μεταξύ των οποίων και ενός παιδιού.

Με εντολή του Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, ο Γενικός Γραμματέας Θεμιστοκλής Δεμίρης πραγματοποίησε τηλεφωνικά έντονο διάβημα διαμαρτυρίας στον Ρώσο Πρέσβη στην Αθήνα και τον κάλεσε αύριο στο Υπουργείο Εξωτερικών.

Υπενθυμίζεται ότι ο Υπουργός Εξωτερικών είχε θέσει μετ’ επιτάσεως στον Ρώσο ομόλογό του, κατά την πρόσφατη συνάντηση τους, το ζήτημα της ανάγκης προστασίας της ελληνικής Ομογένειας”.

πηγη enikos.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button