ΔΙΑΦΟΡΑ

Καιρός: «Σαρώνει» τη χώρα η κακοκαιρία – Κινδύνεψαν γυναίκες στη Χαλκιδική – Προβλήματα στο Ιόνιο

Σε ισχύ βρίσκεται το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού, που εξέδωσε χθες Τρίτη (19/11) η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία και ήδη έχουν προκληθεί σοβαρά προβλήματα σε αρκετές περιοχές της χώρας.

Έντονη βροχόπτωση έπληξε περιοχές της Θεσσαλονίκης και της Χαλκιδικής. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, το κέντρο δέχθηκε 20 κλήσεις, ενώ η Υπηρεσία χρειάστηκε να προχωρήσει σε 8 αντλήσεις υδάτων στα Φλογητά και στα Νέα Πλάγια.

Παράλληλα, δύο γυναίκες εγκλωβίστηκαν μέσα στο αυτοκίνητό τους, σε γέφυρα στην επαρχιακή οδό από Τριγλία για Νέα Πλάγια, όταν αυτό καλύφθηκε από νερό και χρειάστηκε η επέμβαση πυροσβεστών προκειμένου να απεγκλωβιστούν.

Προβλήματα στα νησιά του Ιονίου πελάγους και συγκεκριμένα στην Κέρκυρα, τη Λευκάδα και τη Ζάκυνθο προκάλεσε το βαρομετρικό που έπληξε τα δυτικότερα τμήματα της χώρας κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Συγκεκριμένα, η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε περιορισμένες κλήσεις για πτώσεις δέντρων στην Κέρκυρα και μία άντληση υδάτων στην Αχαράβη.

Η βροχή, πάντως, που έπεσε στα νησιά του Ιονίου ήταν δυνατή, ενώ ισχυρές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αναμένεται να πλήξουν και σήμερα τις ίδιες περιοχές, σε μεγαλύτερη ακτίνα.

Αναλυτικά το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού

Επιδείνωση του καιρού προβλέπεται σήμερα Τρίτη (19-11-2019) από τις βραδινές ώρες και από τα δυτικά, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται πρόσκαιρα από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους.

Πιο αναλυτικά θα επηρεαστούν:

2. ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ (20-11-2019)

α. Τα νησιά του Ιονίου, η Ήπειρος, η δυτική Στερεά και η δυτική Πελοπόννησος. Εξασθένηση των φαινομένων προβλέπεται από τα βορειοδυτικά μετά το μεσημέρι.

β. Η δυτική Μακεδονία μέχρι το μεσημέρι, η κεντρική και βαθμιαία η ανατολική Μακεδονία.

3. ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ (21-11-2019)

α. Κατά διαστήματα η κεντρική και η ανατολική Μακεδονία, η Θράκη και πιθανώς τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου.

β. Από τις απογευματινές ώρες και από τα νοτιοδυτικά η Πελοπόννησος, η δυτική Κρήτη, αργά το βράδυ οι Κυκλάδες και τα νότια τμήματα της Εύβοιας και της ανατολικής Στερεάς (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής).

Περισσότερες λεπτομέρειες στα καθημερινά τακτικά δελτία καιρού και την ιστοσελίδα της ΕΜΥ (www.emy.gr )..

πηγη newsbomb.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button