ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Μπισκοτογλυκό ψυγείου εύκολο και οικονομικό

Μπισκοτογλυκό ψυγείου εύκολο και οικονομικό

Δροσερό, αφράτο, νοστιμότατο μπισκοτογλυκό ψυγείου. Ένα πανεύκολο στη παρασκευή του γλυκό για να απολαύσετε το τέλειο επιδόρπιο εύκολα και γρήγορα μιας και η συνταγή του συμπληρώνετε με το αντίστοιχο βίντεο για να δείτε την εκτέλεση της συνταγής βήμα βήμα. Δοκιμάστε το!

Δείτε πιο κάτω σε βίντεο την εκτέλεση της συνταγής βήμα βήμα

Υλικά συνταγής

Για τη στρώση κρέμας βανίλιας

1 λίτρο γάλα φρέσκο, κρύο

200 γρ. ζάχαρη

80 γρ. (2 φακελάκια) Άνθος Αραβοσίτου με γεύση Βανίλια

1 γεμάτη κ.σ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου

1 πακέτο μπισκότα Πτι Μπερ, χοντροσπασμένα

Για τη στρώση κρέμας σοκολάτας

1 λίτρο γάλα φρέσκο, κρύο

200 γρ. ζάχαρη

80 γρ. (2 φακελάκια) Άνθος Αραβοσίτου με γεύση Σοκολάτα

1 γεμάτη κ.σ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου

1 πακέτο μπισκότα Πτι Μπερ, χοντροσπασμένα

Για την επικάλυψη

250 ml κρέμα γάλακτος πλήρης 35-36% λιπαρά κρύα

νιφάδες ή τρούφα κουβερτούρας ή κουβερτούρα τριμμένη στο τρίφτη

Εκτέλεση συνταγής

Για τη στρώση κρέμας Bανίλιας: Σε μια μικρή κατσαρολίτσα ρίχνετε το κρύο γάλα, τη ζάχαρη και το Άνθος Αραβοσίτου με γεύση βανίλιας και τα αναμιγνύετε καλά με σύρμα.

Βάζετε τη κατσαρολίτσα σε μέτρια φωτιά και ανακατεύετε διαρκώς μέχρι να γίνουν κρέμα.

Αποσύρετε τη κρέμα από τη φωτιά, προσθέτετε το βούτυρο και ανακατεύετε μέχρι να διαλυθεί. Αφήνετε τη κρέμα να έλθει σε θερμοκρασία δωματίου (ανακατεύοντας ανά

διαστήματα να μη κάνει “κρούστα). Μετά προσθέτετε τα χοντρο-σπασμένα Πτι Μπερ και ανακατεύετε με μαρίζ να ενσωματωθούν ισομερώς.

Για τη στρώση κρέμας Σοκολάτας: Μέχρι να κρυώσει η κρέμα βανίλιας, παρασκευάσετε σε άλλη καθαρή κατσαρολίτσα τη κρέμα σοκολάτας ακολουθώντας την ίδια

προαναφερόμενη διαδικασία για τη κρέμα βανίλιας. Μόλις έλθει και αυτή σε θερμοκρασία δωματίου αναμιγνύετε τα σπασμένα Πτι Μπερ.

Για τις στρώσεις στο ταψί: Παίρνετε ένα ταψί 30×18 εκ. και το στρώνετε με αντικολλητικό χαρτί. Ρίχνετε τη κρέμα βανίλιας με τα μπισκότα, τα απλώνετε ομοιόμορφα και από πάνω

στρώνετε ομοιόμορφα τη κρέμα σοκολάτας με τα μπισκότα. Βάζετε το γλυκό σας στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 ώρες, ή και ένα ολόκληρο βράδυ, μέχρι να πήξει και σταθεροποιηθεί καλά.

Για την επικάλυψη: Στη συνέχεια, χτυπάτε τη κρύα κρέμα γάλακτος σε πηχτή σαντιγί που να “στέκεται”. Την απλώνετε σε όλη την επιφάνεια και από πάνω πασπαλίζετε νιφάδες ή τρούφα κουβερτούρας. Απολαύσετε το δροσερό. Το διατηρείτε στο ψυγείο.  foodaholics.gr

πηγη  foodaholics.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button