ΔΙΑΦΟΡΑ

Πύργος: «Έφυγε» ο Καθηγητής του Πανεπιστημίου της Χαϊδελβέργης, Βασίλης Κανελλακόπουλος

Έφυγε αθόρυβα από τη ζωή στις 19 Οκτωβρίου 2021 σε ηλικία 86 ετών στην Καρλσρούη της Γερμανίας ο Πανεπιστημιακός Καθηγητής Βασίλης Ι. Κανελλακόπουλος.

Γεννήθηκε τον Ιούνιο του 1935 στον Πύργο Ηλείας, δίδυμος αδερφός του Τάκη Κανελλακόπουλου επίσης Χημικού και γιος του διακεκριμένου συμπολίτη μας Γιάννη Κανελλακόπουλου Χημικού και για πολλά χρόνια

Διευθυντή της μεγάλης τοπικής Βιομηχανίας Οίνου και Οινοπνευμάτων. Αριστούχος απόφοιτος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου Αθηνών έφυγε με κρατική υποτροφία για τις μεταπτυχιακές του σπουδές στη Γερμανία.

Δραστηριοποιήθηκε στην αρχική φάση του πρώην Ινστιτούτου Heisse Chemie στη σημερινή τοποθεσία του Ινστιτούτου IKFT του KIT και υπήρξε επικεφαλής της επιστημονικής ομάδας του μέχρι τη συνταξιοδότησή του το 2000.

Ήταν μια διαμορφωτική προσωπικότητα του Ινστιτούτου με το οποίο παρέμεινε πάντα στενά συνδεδεμένος.

Ως επιστήμονας και πανεπιστημιακός δάσκαλος στο πανεπιστήμιο της Χαϊδελβέργης, αποτέλεσε πρότυπο για πολλές γενιές νέων επιστημόνων.

πηγή patrisnews.com

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button